Kia Picanto 1.0 X-tra (2008)
Uitvoering | Picanto 1.0 X-tra |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
review
Ik heb in september 2008 een nieuwe kia picanto gekocht. Ik wilde een leuk kleine auto hebben. Na een proefrit was ik meteen verkocht. Ik heb gekozen voor de kleur orange soda dat is oranje zeg maar. Die kleur sprak me heel erg aan voor deze auto.
Ik heb de 1.0 X-tra uitvoering. Daar zit standaard airco en electrische ramen voor op. Ook is de centrale deurvergrendeling met sleutel standaard maar ik heb er een afstandbediening op laten zetten. Verder zijn de bumpers ook in kleur. Ik heb hem verder standaard gelaten. Er zijn wel lichtmetalen velgen en andere accessoires te koop.
De rij eigenschappen bevallen mij ook goed. Ik zit er meestal alleen in en vind hem goed op de weg liggen. Het is geen race auto maar dat kan je ook niet verwachten van dit soort auto's. Hij komt goed mee in de stad en je kan ook 120 op de snelweg. Zuinigheid is bij mij wat lastig want ik rij veel korte afstanden naar me werk. Ik haal meestal 1 op 16 met het verbruik.
In mei heb ik de eerste kleine beurt gehad. Ik had toen een kloppend geluid op hobbelige wegen. Bleek dat er iets was met de stabilisatorstang. Dat is netjes verholpen. Verder nog geen klachten gehad. En rijd hij verder prima.
Nog altijd blij
Ik dacht laat ik weer eens een keer wat vertellen over mijn picanto. Inmiddels rij ik alweer bijna 6 jaar rond met mijn toen nieuw gekochte kia picanto. En wat ben ik nog steeds blij met deze auto. Hij heeft me nog nooit laten staan in die 6 jaar. Moet wel zeggen dat ik hem netjes elk jaar de beurten geef bij de dealer. Er zijn nog geen reparaties nodig geweest. Alleen gewoon de normale slijtage dingen zoals de banden en filtertjes en klein onderhoud. En de distributieriem is pas vervangen.
Ik heb er nu 96000 mee gereden. Dus rij zo'n beetje 10 tot 15000 per jaar. Het is mijn dagelijkse auto. Ik rij zowel korte afstanden als lange afstanden. Bij de korte afstanden rijd hij ongeveer 1:15 bij de lange afstand haal ik wel 1:19 ik heb geen zware voet en rij redelijk rustig. Lange afstand op de snelweg rij ik 100 km/h. Dus ik ben zeer tevreden over het verbruik. Olie heb ik tussendoor nog nooit bijgevuld. Dat gebeurt alleen bij de beurten.
Het enige wat ik merk als nadeel is de lak aan de buitenkant. Ik heb de orange soda mica lak. Maar die is niet echt sterk. Heb veel krasjes rondom de auto. Maar dat doet voor mij niet af aan hoe fijn ik de auto verder vind. Hij brengt me nog altijd overal heen. Zomer of winter hij start altijd. Hoop er nog een paar jaar mee verder te rijden.