Kia Picanto 1.0 LXE (2004)

Kia Picanto
Kia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia Picanto

UitvoeringPicanto 1.0 LXE
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

De Picanto biedt veel waar voor zijn geld en rijdt lekker.
Wat me vooral opvalt is hoe stil-ie is. Toen ik hem net had heb ik hem wel eens dubbel gestart omdat niet te horen was dat-ie stationair liep.
Hij geeft van binnen een ruim gevoel. Achterin zijn 3 volwaardige zitplaatsen, compleet met hoofdsteun en 3puntsgordels.
Hij ligt goed op de weg, al is-ie wat onderstuurd, maar daar valt mee te leven.
Voornaamste minpunt is de kleine bagageruimte: een bierkratje past er nog niet in.
Ik heb de bodemplank eruitgehaald, waardoor de bagageruimte aardig vergroot is.
Met 2 kinderen op de achterbank klap ik op vakantie het smalle achterbankdeel om en dan kan ik toch nog aardig wat kwijt.
Door zijn geringe afmetingen vind je altijd wel een parkeerplekje.
Het verbruik is niet zoals beloofd: in plaats van 1 op 20 haal ik 1 op 15.
De afschrijving is nogal fors: na 3 jaar kreeg ik een aanbod van de dealer om een nieuwe Picanto te kopen, waarbij voor mijn huidige slechts 5.000 euro werd geboden: een afschrijving van 5.000 op een nieuwprijs 10.000 euro in 3 jaar.
KIA biedt 3 jaar garantie. DE beurten moeten dan wel bij een KIA dealer worden uitgevoerd, en dat is niet echt goedkoop.

Na net 3 jaar en een kleine 45.000 km is de krukas gebroken. Schade: 2.300 euro.
KIA wil niet meer dan een deel van de kosten van onderdelen vergoeden, zodat mij een post van een kleine 2.000 euro zou resteren. Dat kan natuurlijk niet.

Gelukkig ben je als consument nog enigszins beschermd tegen dit soort handelwijze:
Het Burgerlijk Wetboek spreekt van non-conformiteit: ondeugdelijk product dat niet voldoet aan redelijkerwijs te stellen eisen. Dient volledig vergoed te worden.
Bij Googelen op ’KIA krukas’ en ’Picanto krukas’ is me gebleken dat KIA meer problemen met zijn krukassen heeft. Lijkt een fabricage/constructiefout.
Een lotgenoot heeft KIA bij TROS/RADAR genomineerd voor de koude douche.

Na 1 jaar is een modificatie op de krukas uitgevoerd, helaas dus zonder afdoende resultaat.
Ik heb inmiddels een advocaat moeten inschakelen en zit nu zonder vervoer.
Ik hoop dat KIA snel inziet dat ze dit niet kunnen maken.

6,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Kia Picanto