Kia Niro (2019)
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Op naar de toekomst?
Vandaag mijn nieuwe auto opgehaald, een Kia Niro hybrid demo 2019, een uitvoering die eigenlijk niet bestaat maar een dashboard van de Executive heeft evenals het schuif/kanteldak, maar niet de leren bekleding en de stoelverkoeling heeft. Verder behoorlijk luxe .
Mijn vorige auto, de Peugeot gti, moest weg. Een spookauto met een eigen (storings) willetje, heeft zijn weg in occasionland gevonden.
Doordat ik ervaring heb opgedaan met een jaarcontract in een Niro, weet ik onderhand dat dit een auto is die de toekomst gaat bepalen, hybrid…, geen gedoe met stekkers, maar wel zuinig en vlot rijden. Tevens heeft deze auto alle veiligheidstechnieken die tegenwoordig in nieuwe luxe auto's worden aangeboden. Weet ook dat de auto een gemiddeld verbruik van 1 op 19 gaat halen, ruim en overzichtelijk is... later meer..
4000km.
Inmiddels weer wat wijzer, de Kia bevalt erg goed. De 1 op 19 ga ik niet halen, 1 op 15 wel....prima wat mij betreft! De adaptieve CC is vooral handig bij files, hij remt vanzelf, geeft aan aan na stilstand je gaspedaal in moet drukken... duh!.. stuurt in deze stand ook zelf.. Een uitdaging kan ik je vertellen. De auto heeft standaard goede luidsprekers, is de Stuurverwarming heerlijk, heeft de stoelverwarming gelukkig 3 standen... Pfff, wat kan die heet zijn! Is de navigatie top is de overzichtelijkheid fantastisch en is de wegligging eigenlijk best wel bovengemiddeld! De Niro doet het echt heel goed, de automaat is soms wat traag, waardoor je op de (doe effe rustig aan) feiten wordt gedrukt dat haast echt geen zin meer heeft..... kortom even een updaten, later meer
rustig (lees langzaam) rijden
Ik moet het even kwijt, Nederland gaat in de ban van "Langzaam"rijden.
Nog even en we mogen niet harder dan 100 km/uur ….
Dit is echt killing, zelfs de Niro vind dit niet fijn! Het verbruik is een stuk hoger dan bij 130 km/uur!
De vertrutting in dit land is begonnen, de techniek is verder dan ooit... Maar die CO2 hè? Wat een foute beslissing.... Hoe mooi zou het zijn om met je adaptieve cruise control gewoon lekker door te rijden op hogere snelheden? Het kan, de techniek bestaat. Mijn ondervindingen qua verbruik laten het toe... Ach, de snelheidsbonnen zullen wel weer zoals altijd weer op het matje vallen...Ja zelfs met een Kia Niro! Nederland heeft geen autohart meer....:-( ( De Niro is overigens een fantastische reisauto)