Kia Magentis 2.5 V6 EX Luxe (2005)

Kia Magentis
Kia MagentisKia MagentisKia MagentisKia MagentisKia MagentisKia MagentisKia Magentis - interieurKia Magentis - interieurKia Magentis - interieur

UitvoeringMagentis 2.5 V6 EX Luxe
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2017

Geweldige auto

Ben sinds kort ( 1 maand) in het bezit van een Magentis uit 2005 2.5 V6 EX met een km stand van 115500. Mijn ervaring tot nu toe is geweldig, zeer goede auto, goed onderhouden geweest en alle bescheiden zitten bij de auto. Alleen het brandstofgebruik krijg ik niet omlaag. Ben geen coureur en gebruik cruise controle ook zeer regelmatig. Ik heb nog geen opgave van snelweg rijden per liter maar dit komt nog. Mijn gemiddelde ligt momenteel zo rond de 1ltr op 8,5 km voor binnen en buiten bebouwde kom. Neem niet aan dat verschillende brandstof merken hier invloed op hebben of weet er iemand iets meer hierover,m dan hou ik me aanbevolen.
Voor de rest qua comfort kan hij zeker meten met elke grotere en bekende merken limousines dan ook.
Jammer dat ik er nooit eerder aan gedacht heb

Kia Magentis 2,5 V6 2005

Nog even ter aanvulling, door operatie aan mijn linker bovenbeen wat minder gereden sinds juli 2022 en sinds gisteren 01.12.2023 weer een rit gedaan naar Delft om de tank te vullen. Gedaan met E5 en vol getankt, dit voor verschoning van de motor. Vandaag 02.12.2023 een ritje aangevangen naar Leidschendam en net voorbij de 1 e bocht viel de motor uit. Anwb was snel terplaatse en de aardige monteur startte de motor opnieuw en liep direct weer als vanouds. Hij vertelde nog even te letten op de toerenteller, als deze op 0 blijft staan is er iets mis met de sensor van de krukas.
Hulde aan de ANWB voor de snelle actie. Daarnaast lijkt het alsof de hemelbekleding begint los te laten aan de achterzijde van het compartiment. er is ook een elektrisch open dank aanwezig. Iemand een voorstel voor reparatie van dit euvel?
Alle reacties zijn natuurlijk welkom, waarvoor dank
A,E, Den Haag