Jeep Cherokee 4.0i LTD (1990)
Uitvoering | Cherokee 4.0i LTD |
Bouwjaar | 1990 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Maak kennis met Klukkluk
Na een degelijke Mercedes-Benz S-klasse was het tijd voor iets avontuurlijks op de occasion-redactie van AutoWeek. Iedereen was het er vlug over eens dat we zo’n lekker vierkante Cherokee gemakkelijk in onze harten zouden kunnen sluiten. En rondje op de occasionwebsites leerde dat ze al te koop zijn vanaf 1.000 euro! Maar wat haal je dan in huis hè? We kwamen op het spoor van een Cherokee-specialist Cas Alberts in Twello en daar vonden we een mooie zwarte met ruim twee ton levenservaring. De gouden wielen en sierstrip had hij net verwijderd, maar die kon hij dus meteen weer terugzetten. Voor 2.500 euro was –ie van ons.
We hebben onze indiaan Klukkluk gedoopt. Dat was ook een indiaan, weliswaar geen Cherokee, maar toch… De Jeep blijkt hij niet helemaal foutloos. De kachel werkte slecht maar is inmiddels gerepareerd. De cruise control is definitief kapot en de sigarettenaansteker is inmiddels weer tot leven gewekt. Het ABS-systeem is gedeactiveerd en zal nooit meer tot leven komen. Dat levert af en toe een tikkend rempedaal op. Verder communiceert Klukkluk graag: hij rammelt en piept uit alle hoeken en de aandrijflijn gonst gezellig zijn deuntje mee.
Het echte avontuur startte met een lege brandstoftank. Op de laatste benzinedampen wisten we op de A12 nog net een tankstation te bereiken. Hij was tot op de laatste druppel leeg. Maar goed: dat kan gebeuren met een verbruik van 1:6.