Jeep Cherokee (1994)

autoreview

Jeep Cherokee (1994)

Signalement

UitvoeringCherokee
Versnellingen5, Automaat
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf2010
KM-stand bij aanschaf230.000 km
KM-stand laatst230.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

De Jeep aka Dinky

 • 230.000 km

De Jeep Cherokee, na enkele zure "hij verbruikt veel en is niet zo stil en comfortabel als mijn lease VW Golf van 2011" reviews hier te hebben gelezen vond ik het maar tijd worden om ook eens in/op mijn toetsenbord te klimmen en een bijdrage te leveren.

Het gaat dus om een Jeep Cherokee (XJ) Jamboree. Uitgerust met een 4 liter 6 cilinder lijnmotor waarachter een handgeschakelde 5 bak is gemonteerd.

Om te beginnen wil jullie er graag op attenderen dat dit een grote 4x4 is met de aerodynamica van een baksteen waarbij een fatsoenlijke motor is geplaatst. Verwacht dan dus niet de verbruik cijfers van een kleine stadsauto of de daarbij horende wegenbelasting. Tevens zijn dit soort auto's ook niet bijzonder stil en lijken ze niet de wegligging van een sportwagen te hebben.

Het rijden met een Jeep is echter wel een beleving op zich en valt met maar weinig te vergelijken. Vanaf de eerste meters met de machtige 6 in lijn is het duidelijk. You either love it or hate it. Het "hate" verhaal staat hierboven al beschreven dus kom maar met die "love"

En zo ging het dus ook bij de aanschaf van me eerste eigen Jeep, een jongensdroom die werkelijkheid werd.

Na lang zoeken naar een goedkope XJ had ik er eindelijk een gevonden. Hij stond al enkele maanden te koop bij een kleine universeel garage die er graag vanaf wilde.

Dus het was in een ochtend geregeld en ik had mijn Jeep voor weinig.

In deze prijsklasse wist ik dat er waarschijnlijk een hoop aan moest gebeuren wat ook zo bleek te zijn. Enkele kleine dingen vervangen zoals de krukas sensor, bobine en accubedrading naar de zekeringenkast waren hiervoor de oplossing.

En vanaf hier begon de liefde alleen maar te groeien met een reis naar Hamburg (Duitsland) en naar Montpellier (Zuid Frankrijk) en tussendoor vele kilometers in Nederland waarbij de motor al die kilometers geen klapje verkeerd gaf en tevens geen olie heeft verbruikt. (let wel er staat dan al ruim 240.000 km op de teller)

En toen een jaar na aanschaf en zeer trouwe dienst besloot ik de investering te maken om de auto weer in top conditie te krijgen. Het grootste probleem was dan ook roestvorming in de bodem in lijn van de wielen. Dit heb ik dan ook volledig gerepareerd, waarbij tevens de achteremmen zijn gereviseerd, de tanks is vervangen en er een 3 inch lift is gemonteerd bestaande uit rondom nieuwe veren en schokbrekers.

Dit alles maakt dat het inmiddels een bijna nieuwe wagen is waar ik de komende jaren nog vele kilometers mee zal kunnen maken.Mijn Cherokee in de staat waarin hij nu is kan ik als volgt beschrijven.

Het rijgedrag in behoorlijk strak geworden door de nieuwe veren en schokbrekers en daarmee ook wat stugger dan origineel maar zeker nog niet oncomfortabel.

De motor en drijflijn zijn ronduit geweldig betrouwbaar en enorm sterk. Een gemiddelde GTI moet aardig zijn best doen om je vanaf het stoplicht bij te houden.

De ruimte, tja het is nu eenmaal een grote wagen waar je met 4 of 5 volwassenen gewoon erg goed in kan zitten met ruimte genoeg voor eventuele bagage in de achterbak.

En tot slot het uitzicht want, zeker met de 3 inch lift, kijk je makkelijk over de vangrail of andere weggebruikers heen wat voor mij een heerlijke rust in de auto geeft.

Kortom het gaat hier om no nonsense, een Jeep brengt je naar je bestemming en zorgt ook dat je weer veilig thuis komt.


Problemen/reparaties

-Defecte krukassensor, bobine en slechte accu bedrading.
-Kruisstuk aandrijfas linksvoor vervangen.
-Brandstoftank vervangen wegens roest
-Roestreparaties aan plaatwerk van de bodem.4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens