Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited (2009)
Uitvoering | Cherokee 2.8 CRD Limited |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Na veel 4 wd auto's te hebben vergeleken kocht ik in juli 2009 de nieuwe Jeep Cherokee. Aanvankelijk stond ik wat sceptisch tegenover deze auto, maar het aantrekkelijke inruilaanbod gaf de doorslag. Toen ik ook nog eens gebruik kon maken van een speciale actie was ik helemaal verkocht!
Inmiddels heb ik ruim 18000 km met deze auto gereden, zowel lange afstanden als korte ritjes, met en zonder (zware) aanhanger.
Tot nu toe bevalt de auto uitstekend. De wegligging is -zeker vooreen Amerikaan- uitstekend, het is beslist geen dweil. Vermoedelijk is de vering voor Europa anders afgesteld. Ook het stuurgedrag is vrij direct.
Het rijden met deze auto is wat mij betreft iedere keer weer een feest. Op de lange afstand, ik rij regelmatig ongeveer 1300 km naar Frankrijk, is totaal niet vermoeiend. Dat was bij mijn vorige auto wel anders! Het zitcomfort is bijzonder goed.
Wat mij ook opvalt is het prima werkende navigatiesysteem en climat control.
De 5 traps automaat werkt goed, het schakelen gaat vrij soepel.
Wat opvalt dat de motor weinig toeren maakt, bij 120 km per uur 2400 toeren. De motor loopt dan ook vrij rustig, waarbij het geluidsniveau ook zeer acceptabel is.
De auto is goed afgewerkt en vrij van rammeltjes en storende bijgeluiden.
Het verbruik blijft voor een auto van dit formaat binnen de perken. Zonder aanhanger kan 1 : 10 worden gehaald, met aanhanger (en dan bedoel ik een aanhanger met een totaalgwicht van 2300 kg) is het verbruik 1:8 op de lange afstand.
Het 4 wd systeem is bijzonder gemakkelijk in gebruik. Met een eenvoudige schakelaar zet je hem in 4wd of 4wd low. Afgelopen winter heb ik zelfs een Landrover uit de sneeuw moeten trekken, die kwam uit eigen kracht geen meter verder :)
Al met al een stoere bak die vrij veel bekijks heeft omdat je hem toch niet zo vaak tegenkomt.