Jaguar I-Pace EV400 First Edition (2018) #2

Jaguar I-Pace EV400 First Edition (2018)

UitvoeringI-Pace EV400 First Edition
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2019

Comfort, mits

De I-Pace is gewoon een geweldige auto. Je zit heerlijk, het stuurt perfect, het is supersnel, vooral de acceleratie is heerlijk. Het rijbereik zelf is geen enkel probleem. We laden zelden langs de weg. In Nederland zijn ook voldoende laders. Ik denk ook dat alle klachten met betrekking tot rijbereik eigenlijk niets te maken hebben met het rijbereik, maar met de laadsnelheid. Met een lader voor de deur is het 50 weken per jaar geen enkel probleem. De auto is ook de perfecte reiswagen met veel bagageruimte en voldoende passagiersruimte. Echter, in één keer naar Italië rijden zit er gewoon niet in. De ideale reisauto is niet echt geschikt om te reizen.

De pluspunten zijn er teveel om op te noemen, want je kan het zo gek niet bedenken of het kan wel; stap je in je auto en navigeer je naar huis, dan is je huis al voorverwarmd en nog duizenden van dat soort luxe functies. Heerlijk!

Minpunten: Het rijbereik is uiterst onbetrouwbaar. Je kan in 5 seconden van 50 km rijbereik naar 0 km gaan en dan sta je stil, met alle gevolgen van dien.

Wij hadden wel meteen wat pech met de standaardklachten: lekkende vooruit (meteen vervangen), lekkende bagagaruimte (onoplosbaar) en na enkele jaren 2x de laagspanningsaccu moeten vervangen en 3x de accucellen van het accupakket moeten vervangen. (Van de eerste serie is het gehele accupakket vervangen, maar ondanks dat wij de 84ste koper waren, kregen we deze service niet van Jaguar.) De laatste keer dat we konden laden was 19 maart 2024. Kimman kon de accucellen pas na ruim 3 maanden vervangen, maar konden we nog steeds niet laden. Vervolgens had Kimman nogmaals 4 maanden nodig om opnieuw accucellen te vervangen en werd de auto gereed gemeld. Echter in deze 7 maanden durende operatie aan het accupakket was er kortsluiting ontstaan in één van de aandrijfmotoren. Dus de auto staat al 23 maanden stil en wacht in de Kimman garage nog steeds op de service, die Kimman als voortreffelijk beschouwt.

Kortom, een geweldige auto, zeer comfortabel, geweldige snufjes, mits hij het doet. Maar dat ligt eigenlijk niet aan de auto. Dat ligt aan de Kimman en de importeur Jaguar Landrover.

Ik zou er nooit meer één kopen, maar het is daarentegen ook vreselijk moeilijk om afscheid te nemen van deze geweldige auto.

We hebben overigens ook een Defender uit 2003 van Kimman: Perfect!

• Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee