| Uitvoering | Tucson 1.6 T-GDI PHEV Premium |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 6.800 km |
| KM-stand laatst | 6.800 km |
Hyundai Tucson PHEV
Na vele jaren met lease auto’s te hebben gereden in 2019 kunnen stoppen met werken. Pensioen lag 18 maanden later in het verschiet, maar om de mobiliteit te waarborgen een Mazda CX 5 4wd 2.5 2015 gekocht. Fantastische auto, heeft ons nooit in de steek gelaten maar verbruik cijfers vooral met veel stadsverkeer niet erg geweldig, 9 liter/100 km was wel het maximale. In juli 2025 een Hyundai Tucson Premium PHEV gekocht. Op zich prima auto, comfortabel en gecombineerd verbruik 5.5l/100 km. Prima cijfers, maar in de winter loopt verbruik erg op omdat range elektrisch dan terugloopt naar circa 35 km.
Grootste probleem is het onderhoud, ongeacht de kilometrage moet je eens per jaar voor onderhoud. Afgelopen week 15000 km beurt uit laten voeren, ondanks het feit dat de dealer waar ik de auto in juli 2025 heb gekocht deze beurt al op voorhand had uitgevoerd. Schade > 400 €, absurde prijzen berekend. Interieur filter 69€, koelvloeistof EV 30€/liter, motief is dat je een jaar mobiliteit garantie krijgt. Bij de Mazda voor 50€ per jaar bij verzekerd op de doorlopende reisverzekering. Voor mij geen Hyundai meer, garantie en mobiliteit betaald de klant zelf.
Jammer, de auto is niets mis mee, verdienmodel is niet helemaal correct.