Hyundai Trajet 2.0i GL (2000)
Uitvoering | Trajet 2.0i GL |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Voordeel: veel auto, comfortabele zitplaatsen, veel extra"s zoals airconditioning standaard. Relatief lage aanschafkosten.
Ik rijd op gas, of het met de volgende problemen te maken heeft weet ik niet, maar er zijn er vele.
1. Het waarschuwingslampje van de uitlaat brandt constant, 3-4 keer mee naar de dealer geweest, waar geen fout gevonden werd bij doormeten: ’normaal, als je op gas rijdt...’, zie verderop
2. Vlak voor de garantie verviel (2003) moest de vooras worden vervangen (maakte veel lawaai)
3 Vlak na vervallen van de garantie begaf de krukassensor het (auto niet te starten) Dure reparatie, de krukassensor zelf is goedkoop.
4. Tijdens vakantie naar Corsica, twee maanden later, sloeg de motor tijdens het rijden continue uit. Opnieuw een defecte krukassensor en nog een sensor. Gerepareerd, gedeeltelijk garantie
5. 3 maanden later wilde de auto niet meer harder als 100. Nagemeten:’motorisch geen defecten’ De uit 2 delen bestaande katalysator is gesmolten en verstopt de uitlaat. ’Pech, komt weinig voor, kan gebeuren’ Reparatiekosten (alleen vervanging met originele katalysator mogelijk): € 3000,- (ja, geen typefout: drieduizend)
6. Het uitlaatsensorlamppje blijft branden: ’normaal bij gas’, helaas, als ik afgelopen maand een week door Duitsland op benzine rijdt, blijft het branden
7. De auto is nu precies 4 jaar: APK-keuring: roetmeting te hoog, vanmiddag naar de dealer, ik ben benieuwd
8. de oprolveer van de autogordels is slap, blijft vaak hangen en raakt dan tussen het portier (beschadiging!). Bij de APK keuring wordt een autogordel om deze reden afgekeurd. Kosten vervanging nog onbekend
9. De voorruit lekte, inmiddels verholpen
10. De interieurverlichting hapert sinds aanschaf, nog nooit verholpen
11. de rechterportierspeaker blijkt niet aangesloten. Zelf verholpen
12. De lak op de dakrails bladdert spontaan af (erg lelijk)
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee