Hyundai Trajet 2.0i GL (2000)

autoreview

Hyundai Trajet 2.0i GL (2000)

Signalement

UitvoeringTrajet 2.0i GL
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2000
KM-stand bij aanschaf198.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Rijdt uitstekend maar is (net) geen Toyota

Mijn Trajet bevalt ons, gezin van 6 personen goed. Voornamelijk mijn vrouw rijdt er in en wil voor het eersts geen andere auto meer, ook na 8 jaar. Zijn betrouwbaarheid, hoge zit, ruimte en veilige indruk zijn voor haar doorslaggevend en o ja ook omdat hij d,blauwmetalic is. Zomers hangen we er een Eifelland van 1500kg achter.Ik zelf vind dit een stille,(op de snelweg mede door t ontbreken van windgeruis) ruime en confortabele auto met veel ruimte en het noodzakelijke luxe niveau. De hoorbare motor bij accelereren vindt ik wel sportief. Verder stuurt deze auto inderdaad Amerikaans. Indirect en wat vaag. De bochtvastheid valt me ook mee dankzij de standaard dikke sloffen. Door zijn gewicht en relatieve hogezwaartepunt vreet hij wel banden. Max 40.000 km voor een setje voorbanden.

Zelf rij ik vooral voor mijn werk 40.000 p/j met een Corolla 1.63drs LPI van "98. Nu 300.000 km op de klok en probleemloos, nooit kosten. Kwa comfort legt hij het natuurlijk af tegen deze 1800 kg zware Trajet. Maar de onderhoudskosten vallen me wel tegen van de Trajet. In de garantieperioden is er het nodige vervangen. Stoelframe best. Airco lek en dakraling ivm oxideren.Op dit moment hetzelfde euvel aan de dakrailing en nu ook ruitewisserarmen. Verder het gebruikelijke bij de onderhoudsbeurten bij mijn dealer. (Nog steeds Mob.pas op de auto)

Ik heb in de vakantie een keer gestaan met een defecte bougiekabel in Frankrijk. Door Hyundai all.centrale goed opgelost echter logistiek omslachtig door de afstanden in Frankrijk en het geringe aantal dealers. Verder is bij leiding van de stuurbekrachtiging al een doorgeroest waardoor alle olie verloren is. Gelukkig geen deffecte stuurbekrachtiging.Kosten €300,-

Op 24-1-2006 had ik een garagerekening van €2100,- Vervanging en behandeling van oa remschijven achter comp. Wielager voor, r.a.rolgordel, fuseekogel lv en voorste subframerubber la vervangen en grote beurt plus APK.

4-12-2007 garagerekening €1480,- gr.beurt + APK waaronder wederom remschijven ed.
Nu is mijn Trajet. 8 jaar en heb ik diverse gebreken. Scheurtje in uitlaatspruitstuk, distr.snaar verv. kmst is 175000. Ivm roest afdraaien a schijven en DOORGEROESTE DRAAGARMEN achter. Inclusief APK en kleinebeurt. Kosten €2500,- Hierbij heb ik aangegeven dat dit me te gortig werd en dat ik de draagarm als een duidelijk kwaliteitsprobleem opvat. Ik heb aangegeven dat ik deze Trajet elders zou inruilen. Ik heb nog voorgesteld om bij de importeur toch garantie/coulance te claimen. Ik werd 2 dagen later opgebeld door Wielage waarop zij mij het voorstel deden na ruggspraak met de importeur om de draagarm voor rekening van Wielage en de importeur te nemen. Deze reparatie kwam mij dan in to. op €1500,- te staan. Motivering van de dealer; Hoewel geen garantie meer op de Trajet (max 3jr)mag dit doorroesten natuurlijk niet gebeuren na 8 jaar. Bovendien wilde Wielage ons als goede klant van de werkplaats behouden en tbv de goede naam van Hyundai. Dit voorstel heb ik aanvaard, te meer omdat de auto goed bevald ondanks het feit dat dit niet de 1e dure reparatie was. Ik ben dus voornemens om mijn Trajet hier in onderhoud te houden.
Ik heb netjes een leenauto voor de Kerstdagen en jaarwisseling.

Er zit verder een tgv pekel doorgeroeste radiateur en fusekogel aan te komen.De centrale.port.vergrendeling is al jaren stuk.Die heb ik n keer ter reparatie aangeboden bij Autodrome te Assen. Na uitbouw bleek er niks op voorraad, slot moest vervangen. Moest besteld worden waardoor ik 2X in/uitbouwen zou moeten betalen.Ben weer snel terug naar Wielage gegaan terwijl dit 30 km verder is voor mij, enkele reis.

Verder zou ik op LPG willen rijden met deze Trajet maar dat durf ik eigenlijk niet vanwege de slechte berichten daarover mbt de Trajet. Het is een relatief zwaarbelaste motor met hydraulische klepregeling. Ik heb me laten informeren over Tunap. Deze fabriekant zou de auto levenslang garanderen zolang maar onder toezicht van de leverancier, iedere 10.000km wordt toegevoegd bij het gas. (certificaat bijgeleverd) Dit lijkt mij het EI van columbus echter krijg ik dit nergens schriftelijk gegarandeerd.

3,5
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  5
 • Kosten
  2
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens