Hyundai Pony 1.5 L (1988)
Uitvoering | Pony 1.5 L |
Bouwjaar | 1988 |
Jaar van aanschaf | 1988 |
De auto is nu 14 jaar oud en rijdt nog goed. Ikzelf heb nog maar pas m’n rijbewijs en rij er dus nog niet zo lang mee. M’n vader al 14 jaar. Wij werken ongeveer 6 kilometer van huis af en dat is nog de enige rit die hij maakt. Andere ritjes of langere afstanden zijn voor de Lantra.
De Pony zit nog prima in zijn lak en motorisch is hij ook nog top (voor zijn leeftijd). We zeggen weleens: ’Er is geen betere, je geeft dat beestje een suikerklontje en een schouderklopje en hij brengt je waar je wilt’. Maar in het principe is het ook zo. Als je hem een beetje bijhoudt is het goed. Niet zo lang geleden wilde hij niet starten. Ik dacht nou zal het wel gaan beginnen. Maar we hebben de accuvloeistof bijgevuld en nu start hij beter dan ooit.
De grootste kostenpost die we er aan hebben gehad is een versnellingsbak die vervangen is, maar dat is weer al wat jaren terug (minstens 5 jaar geleden). De laatste jaren is het gebleven bij banden, bougies en een motortje voor de ruitensproeier (25 euro excl.)
1 ding is verschrikkelijk aan deze auto, maar dat is al vanaf 1988 zo... De ruiten slaan aan als een gek en de verwarming (vooral de achterruitverwarming) is niet zo best.