Hyundai Pony 1.5 GL (1989)

autoreview

Signalement

UitvoeringPony 1.5 GL
Versnellingen4, Handgeschakeld
Bouwjaar1989
Jaar van aanschaf2001
KM-stand bij aanschaf194.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Ik heb deze auto 2e hands gekocht, de mijne was een Hyundai Pony XP 1500 cc uit 1990, maar wel het oude model.

Ik kan er een paar dingen over zeggen: Ze zijn zeer gevoelig voor roest, hij roeste bij wijze van spreke voor mijn neus weg. De techniek daar en tegen is wel betrouwbaar. Hij stuurt ook wel lekker licht, en de motor is wel lekker pittig, maar hij zuipt veel benzine.

Toch kan ik deze auto aan niemand aan raden, alleen al vanwege de roest. Mijn Hyundai Pony moest naar de sloop omdat hij gewoon te roestig was, want technisch was de auto nog perfect in orde, maar ik wilde hem toch niet meer op laten knappen.

Als je eens op de sloop kijkt, zie je ook heel veel Hyundai Pony"s staan. En dat is niet voor niks, dit is mijn eerste auto geweest, je moet ergens beginnen natuurlijk.

De auto heeft 4 versnellingen en dat vind ik gewoon echt te weinig, voor een auto uit 1990. Op de snelweg maakt hij veel toeren, de carroserie kraakt, de vering tikt, hij heeft te dunne bandjes, als je te hard remt, blokkeren de wielen gelijk.

PROBLEMEN

Roest, vooral roest.

En de startmotor relais is doorgefikt. Heb ik niet laten maken, ik starte mijn wagen via een extra draadje tussen de startmotor en de accus, dus elke keer als ik de auto wilde starten moest ik de motorkap open trekken.

3,0
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  3
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens