Hyundai Matrix 1.8i GLS (2002)
Uitvoering | Matrix 1.8i GLS |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
De aanschafsprijs vind ik redelijk, maar het brandstofverbruik valt mij tegen. 1:11.
Het motor- en bandengeluid is duidelijk hoorbaar. In het begin brandde het airbaglampje regelmatig doordat er een fout in een voorstoel zat. Deze is binnen de garantietijd vernieuwd. Ook een lichte roestvorming bij de achterklep werd keurig weggewerkt. Tijdens een winterinspectie maakte een monteur mij attent op een scheurtje in het uitlaatspruitstuk. Dit zal tot gevolg hebben dat de auto niet meer goedgekeurd zal worden tijdens de APK keuring. Aangezien de auto nu ongeveer 4,5 jaar oud is en nog maar 52.000 km heeft gelopen, vind ik dat wel snel. De kosten van herstel ben ik echter van geschrokken. Reparatie zal ongeveer € 1800,00 kosten. Dit zou komen doordat de katalysator vastzit aan het spruitstuk.
De garagahouder zal na lang aandringen mijnerzijds een coulance behandeling vragen bij de importeur Greenib. Deze aanvraag gaat deze week de deur uit. Na jarenlang Toyota, Ford en Opel gereden te hebben, denk ik dat mijn volgende auto geen Hyuandai Matrix zal worden. Ook vind ik de stuurbekrachtiging te soepel. Hij stuurt dus te licht.
Het zal wel weer een Toyota worden.
De problemen zijn hierboven in het eerste verslag weergegeven. Ik ben in afwachting van de coulance behandeling van de importeur Greenib.