Hyundai Lantra 1.6i GLS (1998)

autoreview

Hyundai Lantra

Signalement

UitvoeringLantra 1.6i GLS
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf1998
KM-stand bij aanschaf130.000 km
KM-stand laatst130.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

 • 130.000 km

Er moest een 'tussenauto' komen. Zo eentje die me van A naar B bracht zonder me de wereld te kosten. Mijn vriendin wees me op een Hyundai, en nog een automaat ook.. Na mijn eerste bedenkingen toch maar een afspraak gemaakt met de verkoper.
"De auto heeft 5 jaar stil gestaan in een verwarmde garage" was het verkooppraatje. Omdat hij een leuke prijs bood voor mijn in te ruilen auto én de hyundai er best goed uitzag (voor die prijs) toch maar de koop bekrachtigd.

Geen spijt van gehad!!
Het is geen sportieve jongen. De motor wil wel, maar het onderstel is meer gemaakt voor comfort dan voor bochten hoeken. Ook de automaat zorgde ervoor dat ik steeds meer als een oude dame begon te rijden. Super relaxed.
Ik heb in veel auto's gereden. Maar deze auto zorgde er telkens weer dat ik met een grote glimlach over het asfalt zoefde.

Pluspunten:
- Comfort
- Laadruimte
- Heerlijke soepel motor
- Zijdezacht schakelende automaat

Nadelen:
- Er zat een tik in de motor..
- Niet zuinig (op vakantie, lange stukken snelweg haalde ik één keer de 1 op 15, bij dagelijks gebruik kwam ik niet boven de 1 op 11.)

Helaas was de pret van korte duur. Bij de APK moest er zoveel aan de remmerij gebeuren dat ik hem heb weg gedaan.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja