Hyundai Kona (2019)
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Ontvangst en eerste kilometers
Begin deze week mochten we onze Kona EV eindelijk ophalen. Lang verhaal kort: aanvankelijk zou de leverdatum begin februari zijn... De leasemaatschappij kon dit niet waarmaken en uiteindelijk is er een model uit Spanje overgehaald. Het uitrustingsniveau is "Style" en die is niet in Nederland verkrijgbaar (zit onder premium).
Wat betreft de rijeigenschappen: heerlijk! Ontspannen zoef je door het verkeer, kalm met de stroom mee in de ECO-stand of op de linkerbaan in de sportstand.
Ik probeer wat ervaring op te doen met wat ik de beste afweging vind tussen zuinig en vlot. Bijvoorbeeld comfort-stand en maximale regeneratie of permanent de ECO-stand. Bij invoegen op de snelweg of een wedstrijdje bij het stoplicht kies ik even kort de sportstand natuurlijk ;-) Acceleratie in comfort-stand is trouwens ook al vlotter dan menig andere weggebruiker.
Navigatie/multimedia: navigatie heb ik nog niet gebruikt en zal ik me wat in gaan verdiepen. Muziek/radio: eerste indruk is prima, DAB-radio is goed en muziek speelt vanaf mijn telefoon dmv bluetoothkoppeling en de usb-stick wordt prima herkend maar ook een SD-kaart met muziek in een USB-SDkaart adapter werkt.
Indruk aan het eind van de eerste week: goede keuze geweest!