Hyundai ix35 1.6 GDI StyleVersion 2WD (2011)
Uitvoering | ix35 1.6 GDI StyleVersion 2WD |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
de eerste maanden
Na 5 maanden wachten de auto in oktober 2011 mogen ontvangen. De eerste indruk na 3500 km is voornamelijk zeer positief.
Enkele positieve zaken;
Auto is zeer ruim. Ruime zitplaatsen en een grote kofferruimte waar bij het reservewiel nog genoeg klein spul weg gestopt kan worden. Attent dat een net voor op de bagagevloer standaard meegeleverd werd.
Je zit heerlijk hoog. Makkelijk bij het instappen en je hebt een goed overzicht over het verkeer.
De auto is zeer luxe uitgevoerd. De automatische ruitenwisserstand is ideaal (had ik niet eerder gehad). Ik maak veel gebruik van de cruise control. Ondanks dat schommelt het verbruik tussen de 1 op 9,8km en 1 op 12km afhankelijk of er veel snelweg kilometers of in de stad mee gereden wordt. Overigens is storm tegen ook niet bevorderlijk voor het verbruik. Zag de verbruiksmeter overuren maken.
Het navigatie systeem/radio werkt goed.Bij de navigatie is het mooie dat je kan kiezen uit verschillende routes naar de bestemming (wel even wachten tot ze alle drie zijn uitgerekend). De kaarten zijn (nog) up to date. De stem van het systeem is niet aan te passen en de NL talige mevrouw klinkt niet altijd even vriendelijk of soepel maar brengt je wel waar je moet zijn. Daar gaat het uiteindelijk om.
Het telefoonboek uit mijn Nokia 6100 wordt helaas niet herkend en ook de verstaanbaarheid van een gesprek laat te wensen over. Overigens is het navigatiesysteem met achteruitrij camera van harte aan te bevelen. Het zicht naar achteren is niet al te royaal of overzichtelijk en met de camera achterop rij je de auto zo iedere parkeerplaats in.
De kleur was nog even spannend omdat het een nieuwe kleur was die we uit de folder moesten kiezen. Het is ons 100% mee gevallen. Persoonlijk vindt ik het een sjieke kleur wat goed bij de auto past.
De bekleding is wat besmettelijk, ik heb snel last van een soort witte / vettige uitslag op de bekleding van de deuren. Het is makkelijk weg te wrijven maar is ook zo weer terug.
De auto rijdt verder heerlijk. De auto ligt stabiel op de weg en de stuurbekrachtiging vind ik, ondanks berichten op diverse fora, prima afgesteld. De auto is niet zoekerig o.i.d. Wel wat meer zijwindgevoelig dan wat ik gewend was maar goed deze auto is ook 2x zo hoog en dan valt het nog reuze mee.
De motor is erg stil. Start stop systeem is even wennen maar eenmaal gewend geen enkel probleem. Het schakelen gaat erg soepel. Dat is maar goed ook want volgens de schakelindicator blijft je bijna in één beweging opschakelen tot je bij 70 km/u al in de 6e versnelling rijdt.
Kortom heb erg blij en trots op mijn aankoop. Je komt wel met een auto aanrijden in een IX-35!
pieper
Na 4500 km voor het eerst terug geweest naar de garage. Met de komt van het koude weer ging de middenarmsteun piepen. Wanneer je met de arm op de steun leunde en je ging over een hobbel of door een kuil dan piepte de deksel alsof het een oud spiraal matras was.
Meteen geholpen in de garage en een beetje sileconespray heeft wonderen verricht.
Het koude weer bracht wel aan het licht dat, ondanks mijn 1.92 meter, ik maar net bij het midden van de voorruit kan om het ijs weg te krabben. Best groot zo'n IX35 :-)
Ik zal binnenkort weer wat verbruikcijfers bij gaan houden. Ik kan naast het genoemde in mijn eerste revieuw niks negatiefs over de auto verzinnen. Gelukkig maar ben er harstikke blij mee.