Hyundai ix35 2.0i CVVT StyleVersion 2WD (2010)

autoreview

Hyundai IX35
Hyundai iX35Hyundai iX35Hyundai iX35Hyundai iX35Hyundai iX35Hyundai iX35Hyundai iX35Hyundai iX35Hyundai iX35Hyundai iX35Hyundai IX35Hyundai IX35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai IX35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai ix35Hyundai iX35Hyundai iX35Hyundai iX35

Signalement

Uitvoeringix35 2.0i CVVT StyleVersion 2WD
Versnellingen6, Automaat
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010
KM-stand bij aanschaf36.000 km
KM-stand laatst36.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Hyunday IX 35

 • 36.000 km

Allereerst had ik eigenlijk mijn ervaringen met de IX35 eerder moeten delen maar beter laat dan nooit. Ik heb de IX35 automaat nu ingeruild voor een MAZDA CX5 die ik ergens in Februari volgens jaar verwacht. Dus vanaf dat moment zal ik mijn ervaringen daarover beter delen.

In 2010 (sept) heb ik mijn mijn Honda CRV uit 2007 bij de Hyundai-dealer Dirk Barten ingeruild voor de IX35 (automaat)

Allereerst wat negatieve puntjes.

1)
-Bij het optrekken voor een stoplicht is het even alsof er niets gebeurd en plotseling pakt overbrenging dan met een schok op. Gelukkig was er na enkele maanden een software update. Het probleem is dat je niet weet dat er nieuwe update's zijn of dat je dealer je daarover informeert. Je moet er steeds zelf achter aangaan.

2)
-De stuurbekrachtiging werkte niet lekker.
Als je even niet oplet dan raak je van de rechte lijn af. Inmiddels (na ca 18 maanden) is dat ook met een update verholpen. Was dus blijkbaar een bekende klacht.

3)
-De automaat functioneert naar behoren alleen in combinatie met de cruisecontrol een zeer zwakke toestand. Met andere automaten onderstaand probleem nooit gehad. Als je bijvoorbeeld met de cruisecontrol aan met 120km per uur door een tunnel rijdt en je gaat omhoog dan zou de automaat terug moeten schakelen om de ingestelde snelheid aan te houden echter de kickdown treedt dan in werking waardoor hij vaak belachelijk veel toeren gaat maken (5000 of zo). Ook kan dat gebeuren als je een vrachtwagen passeert en je krijgt dan wat tegenwind. Ik schrok daar in het begin erg van. De klantenservice van Hyundai gaf het zwakke antwoord dat dat verband hield met het energieverbruik (wat natuurlijk grote onzin is). I.p.v. dat ze eerlijk zeggen dat het een minpunt is.
Om het probleem met de cruisecontrol en de kickdown te voorkomen kan je op de snelweg de automaat op de handstand in de zesde versnelling zetten.

4)
-Het verbruik komt geheel niet overeen met de fabrieksopgave. Als ik als een oude .. rijdt dan haal ik misschien 1 op 10. Maar wat echter heel irritant is dat de computer dan aangeeft gemiddeld 1 op 12. Het zeker niet commercieel om het werkelijke gemiddelde verbruik aan te geven.

Maar behalve bovenstaande minpunten was het verder een fijne auto, en was de service van de dealer prima.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens