Honda Jazz 1.4 Hybrid Elegance (2011)

Honda Jazz
Honda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda Jazz

UitvoeringJazz 1.4 Hybrid Elegance
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2014

Meevaller

We waren op zoek naar een middelklasse gezinsauto met een hoge instap. Uit financiële overweging moest het een jonge gebruikte zijn. De keuze ging uiteindelijk tussen Mitsubishi ASX en Honda Jazz. Uiterlijk totaal verschillende auto's maar beide behorende tot de zuinigste in hun klasse. We hadden een groot aanbod door de optie "zelf importeren" aan te vinken. Alles overwegende is de ASX afgevallen omdat in het prijssegment tot 15000 Euro grotendeels "kale" uitvoeringen worden aangeboden of exemplaren met relatief veel kilometers. In de buurt van Dortmund was mijn oog gevallen op een Jazz Hybride van 2011 met weinig kilometers (9000) van een particulier. Na wat heen en weer bellen heb ik met de aanbieder afgesproken dat hij de auto zou laten keuren bij de Dekra en het rapport doormailen. Bij controle bleek de auto onberispelijk te zijn, wat de Duitsers "scheckheftgepflegt" plegen te noemen.
Heb de auto opgehaald met een aanhanger en bij de RDW op kenteken laten zetten. BPM was ik niet verschuldigd :-) .

Plussen en minnen na 5000 km.

+ Comfort
+ Verbruik (4,4-4,7 l/100km)
+ Ruimte

- Ventilatiesysteem is te gecompliceerd, werkt overigens wel goed.
- Acciradius wat klein door beperkte tankinhoud
- Motor had toerenbegrenzing moeten hebben bij lage snelheden. Bij 2000 toeren trekt hij al vlot op. Meer gasgeven is onnodig maar helaas wel mogelijk.

Al met al toch een aanrader voor beheerste rijders en zuinigheidsfreaks. Auto met hoge funfactor.

Toppertje van Honda!