Honda FR-V 2.0i Comfort (2005)

Honda FR-V 2.0i Comfort (2005)

UitvoeringFR-V 2.0i Comfort
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Ik rij deze FR-V nu bijna een jaar. Een prima auto! Voor zijn afmetingen en gewicht zit er nog genoeg pit in. Ik ben met 5 volwassenen en volle aanhanger naar Noorwegen geweest en heb daarbij ontdekt dat dit een perfecte reisauto is. Cruise control en een 6e versnelling maken lange afstanden tot plezierige ritten. Bergopwaarts even terug naar zijn 4e (of 3e) versnelling en (ondanks hanger) fluitend naar de top. Over het model zullen smaken verschillen. Ik vind het een stoere look. Neem wel privicy glass en 16 inch. Van binnen zeer compleet en een heerlijke armsteun (de 3e stoel).

Update september 2006
Zojuist met mijn FR-V naar de Pyreneen geweest. Met 3.500 km. weer wat ervaringen opgedaan:
* verbruik 1:10,5 km. Dit met volle belading. Het verbruik in de bergen was niet hoger als op de snelweg.
* het is soms wat ’zoeken’ naar de 6e versnelling.
* flexibele stoelindeling levert daadwerkelijk meerwaarde; mijn dochter van 1,5 jaar zat tussen ons in en zodoende kan de hele achterbank plat. De ruimte die hierdoor ontstaat is fantastisch.
* het zicht rondom is in de FR-V niet optimaal.
* de FR-V blijkt een exclusieve auto: tijdens mijn hele vakantie heb ik er precies 2 geteld.

Update november 2007
Nu 2.5 jaar verder en 40.000 km. op de teller. De auto heeft nog geen onderhoud (nodig) gehad. Rijdt 100% storingsvrij. Echt Honda. Wel 2 nieuwe voorbanden, maar dat heeft meer te maken met mijn rijstijl denk ik. Ik ben nog steeds erg tevreden over de rijeigenschappen en functionaliteit. Het enige is: ik begin me te ergeren aan het slechte zicht schuin-achter. Inparkeren gaat zoals bij een oud vrouwtje: langzaam en met twijfel.

Mijn portier piept en kan dus wel wat olie gebruiken.
Dat was het.

T/m september 2006 (22.000 km.):
Nog altijd geen problemen. En mijn portier piept nog steeds.

T/m november 2007 (40.000 km.):
100% storingsvrij.