Honda FR-V 2.0 Comfort (2005)
Uitvoering | FR-V 2.0 Comfort |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Na de introductie van dit model was ik meteen ervan overtuigd dat deze auto onze HR-V zou opvolgen. Vooral de complete uitrusting en het gemak om met 6 personen in de auto toch de volledige kofferruimte te kunnen gebruiken zijn grote pluspunten.
Vanzelfsprekend is de techniek dik in orde. De motor presteert prima. Zelfs met een caravan van 1300 kg erachter hoef je in de alpen niet bang te zijn om bergop in te halen. Uiteraard lust ie dan wel een slok (gemiddeld 11,8 l/100km), maar je kunt er ook redelijk zuinig mee rijden, buiten de bebouwde kom kun je dankzij de 6e versnelling ook op 7,2l/100km uitkomen, en dat voor een 2 liter!
Update: bij regulier gebruik met een gemiddeld sportieve rijstijl ligt het gemiddelde nu op ca 8,6 l/100km.
Het comfort is prima, op hoge snelheden hoor je slechts nogal wat windgeruis van de voorruit. Net als met de meeste Honda’s is de wegligging weer top, snelle bochten zijn geen probleem, maar de afstelling is duidelijk een stuk comfortabeler dan bij de HR-V.
De uitrusting is naar mijn idee bijzonder compleet, ik mis slechts een regensensor (daarvoor neme men de Executive).
Minpuntje vind ik dat de zittingen van de achterstoelen niet zijn op te klappen zoals een Jazz dat heeft.Met de rugleuning neergeklapt heb je echter wel een nagenoeg vlakke laadvloer. Opmerkingen in tests over een te ver geplaatste pook of te smalle zittingen kan ik nog steeds niet begrijpen..
Al met al een super auto, waar je ook nog eens behoorlijk wat bekijks mee hebt, zeker in zilver met privacy glass. Hij is weliswaar niet goedkoop, maar als de inruilwaarde vergelijkbaar is als mijn vorige Honda, maak ik me geen zorgen over de afschrijving!
Geen
Update: Nu bij 9000 km nog steeds geen problemen ondervonden, ook geen olieverbruik tijdens inrij periode.
Slechts de trekhaak heeft een keer voor een klein probleempje gezorgd. Achteraf bleek dat de massa kabel niet goed was aangesloten.