Honda CR-V 2.2i-CTDi ES (2004)
Uitvoering | CR-V 2.2i-CTDi ES |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Eerder hadden we de Honda CR-V benzine. Over de kwaliteit en het uitrustingsniveau van de ES uitvoering waren we allang tevreden, alles werkte perfect. Maar het verbruik lag toch al gauw bij 1 op 8.
Daarom rondgekeken naar andere mogelijkheden. Toen we hoorden dat er een diesel op komst was, eerst een proefrit gereden in de Honda Accord. Dit was een geweldige auto en had een veel beter uitrustingsniveau. Bij de AutoRai zijn we nog in verschillende auto’s van dezelfde klasse of hoger gaan kijken, hoofdruimte is vooral voor de langere mensen vaak een probleem bij deze auto’s, niet bij de Honda! Daarnaast de beenruimte achterin, overtreft de Volvo XC90 zodra je voorin een goede positie hebt gevonden. De stoelen zijn ook goed. Ze geven heerlijke steun en na een lange rit stap je heel fris uit. Na de facelift (die samen ging met de introductie van de diesel) is ook het interieur sterk onder handen genomen en op het niveau van de Accord komen te liggen. Daarmee was de keuze eigenlijk al gemaakt.
Je hebt vrijwel geen last van omgevingsgeluiden en de motor is superstil. Daarnaast heb je niet zoals bij andere diesels last van een turbogat. Naast het heerlijke fluiten van de motor is-tie ook nog eens een behoorlijk zuinig (1 op 14 à 15) met zeer behoorlijke prestaties op de weg. Vooral de tussenacceleraties pakt ie snel op. Kortom een fantastische auto.
De standaard afneembare trekhaak werk niet zo gemakkelijk.