Honda CR-V 2.0i LS (2004)
Uitvoering | CR-V 2.0i LS |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Honda CRV
Voor deze Crv hadden we een Prius, heerlijke auto maar er kwamen wat onkosten en ik wilde wel eens wat anders. Dat is dus deze CRV geworden uit 2004.
Ik heb hem nu bijna vijf maanden en vind het een heerlijke auto. Het verbruik was wel even slikken maar dat wist ik van te voren. Van ruim 1:20 naar net 1:10 net nu de benzineprijzen de pan uitrijzen.
De automaat schakelt heerlijk soepel en door dat de hendel op het dashboard zit heb je heel veel ruimte tussen de stoelen. Daar zit een neerklapbaar tafeltje waardoor en een koelbox of tas tussen past.
Er zit ook niets te veel op de auto. Er is gelukkig wel cruise control achteraf ingebouwd en zelf heb ik een radio met apple carplay ingebouwd.
Het interieur is van keihard plastic en is erg praktisch, gemaakt voor de eeuwigheid. Vaak zie je van die softtouch troep gebruikt worden die er naar verloop van tijd af slijt of plakkerig wordt. Premium noemen ze dat. Gelukkig ben ik ook geen dashboardknuffelaar.
De interieurruimte is groot en ook achterin zit je erg ruim. Fijn zijn ook de verstelbare rugleuningen.
Met een CRV ga je niet scheuren maar lekker relaxed rijden. Het is geen sportieve auto uiteraard ondanks de v- tec techniek.
Ik heb er ook andere wielen met Yokohama allroad banden opgezet. Gewoon omdat het mooi oogt en ik af en toe ook wel eens onverhard wil rijden. Dat gaat uiteraard erg makkelijk met de AWD. De achterwielen schakelen in als er voor geen grip meer is. Werkt eigenlijk erg goed maar het wordt natuurlijk nooit een echte 4x4.
De Crv had nog geen ton gereden toen ik hem kocht en maar een eigenaar gehad. Aan alles merk en zie je dat de auto goed is onderhouden. Er zaten wel erg veel deukjes en krassen op maar die heb ik bijna allemaal laten verwijderen.
Over 5000km moet er een grote beurt uitgevoerd worden. Ik ga dat zelf doen heb ik besloten omdat het vrij eenvoudige techniek is en je overal erg makkelijk bij kunt komen.
Het bespaart ook veel geld en ik wil originele Honda vloeistoffen gebruiken voor de automaatbak en differentieel.
Kortom ik vind het een geweldige bak.
Of zoals mijn buurman zegt: wa een vette stoere bak hedde toch.?
Eerste beurt
Bijna een jaar probleemloos rijden. Achter rammelde er wat en dat bleek een versleten rubber van een stabilisatorstang te zijn.
Vervangen was een eenvoudige klus.
Van de zomer begon de motor zwaar te draaien. Oorzaak was snel gevonden. De aircopomp liep erg zwaar. Ik dacht dat wordt een dure maar er bleek veel te veel vloeistof in het systeem te zitten, ruim 660 gram terwijl 500 genoeg is. Gelukkig niet mee doorgereden en Car cool systems in Helmond heeft het gratis opgelost. Super service daar.
Afgelopen week zelf een beurt gegeven. Bougies, olie, filters, automaatbakvloeistof, remvloeistof. Alleen nog de multiriem uit voorzorg vervangen.
Heerlijke auto om aan te werken omdat je overal makkelijk bij kunt en lekker hoog op de wielen staat.
Weer een jaar verder
En weer een jaar verder. Achter schuurde er iets bij het wiel. Na controle bleken de remblokken tot op het ijzer versleten. De rest was nog in orde. Toch overal nieuwe blokken geplaatst. Oorzaak van de slijtage was een vastzittende remcilinder. Dus deze gedemonteerd en alles goed zuiver gemaakt. Apk in oktober weer zonder problemen. Vorige week een kleine beurt gegeven waarbij ik ook een motorflush heb uitgevoerd. De kleppen tikken nl. Iets bij stationair draaien. Oorzaak zijn vaak vervuilde hydrolifters. Een motorflush met Forté heeft het probleem opgelost. Olie en alle filters daarna vervangen en weer verder.
Blijft nog steeds een heerlijke auto, het wat hogere verbruik neem ik graag op de koop toe.
En weer verder
Na een probleemloze apk is de Crv toe aan een beurt. Mijn buurman heeft de deze keer de beurt uitgevoerd omdat ik er zelf geen zin meer in heb. Er was een rubber gescheurd bij een transmissie as en die heeft hij ook vervangen. Samen hebben we de kleppen gesteld en het tikken is voorbij. Een klep stond wat te ruim.
Ik heb er ook nieuwe normale banden op laten leggen omdat ik de herrie van de Geolandar all terrain banden zat was. Wat een rust geeft dat.
Af en toe brandt het motorlampje, oorzaak de pingelsensor. Deze heb ik vervangen door een immitatie en na een paar maanden gaat het lampje weer branden. Na een reset kan het weer maanden goed gaan dus ik laat het voorlopig maar zo. Kortom nog steeds dik tevreden. Wel eens zitten denken om er lpg in te leggen maar met de plannen van de overheid weet je niet waar je aan toe bent. Gelukkig werkt mijn vrouw in Budel een keer per week en dan wipt ze even de grens over om te tanken.
Verse apk
Vorige week werd de crv apk afgekeurd. Twee kapotte lampjes en twee gescheurde fuseekogelrubbers. Inmiddels zijn de fuseekogels vervangen en is er weer een jaar apk. Mijn monteur vond ook nog een kleine lekkage bij de oliedruksensor dus die wordt ook nog vervangen. Voor nog nieuwe remblokken en een beurtje gehad vorige maand dus het is allemaal niet zo spannend maar dat weet je als je Honda rijdt.
20 jaar oud en rijdt nog steeds fantastich.
Afscheid
Vorige week heb ik de CRV ingeruild en morgen ga ik een andere auto ophalen en de CRV omruilen.
Afscheid van de CRV gaat me wel na aan het hart maar het werd me te duur vanwege het verbruik. Ruim vier jaar een uiterst trouwe kameraad waar op een paar kleine dingen na niks geks mee is geweest.
Rijden was en is een genot, de hoge zit en fijne comfortabele stoelen, de gigantische ruimte, ook op de achterbank, af en toe een stukje offroad als we aan het geocachen waren, ik zal het missen maar het is niet anders. Ik hoop dat iemand anders er nog heel lang plezier van gaat hebben.
Adieu, zwarte schoonheid.