Honda CR-V 2.2 i-CTDi Executive (2007)

Honda CR-V 2.2 i-CTDi Executive (2007)

UitvoeringCR-V 2.2 i-CTDi Executive
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Ik heb proefgereden in de nieuwe Nissan X-Trail, de Hyundai Santa Fe, de Toyota Rav4 en de Mitsubishi Outlander. De Landrover Freelander was ook een kandidaat, maar het vorige model heb ik een jaartje gehad en die beviel kwalitatief erg slecht. En dan natuurlijk een proefrit met de Crv. Al na een paar meter rijden was de CRV met overtuiging de beste. Hij is stil, vlot, ruim, en geeft een duidelijk premium-gevoel. Het is wel de duurste van de Aziaten, maar hj steekt er naar mijn mening ook boven uit.

Het is nog steeds elke dag een plezier om mee te rijden. Eigenschappen die mij opvallen en ik belangrijk vind zijn:
- Stil interieur, ook op de snelweg.
- Sterke motor die niet om veel schakelen vraagt.
- Fijne cruisecontrol, die ik veel gebruik en brandstof bespaart.
- Heerlijke stoelen, ook de electrische bediening is geweldig (vergelijk dat eens met de Nissan)
- Climate control is erg goed, geen vervelende luchtstromen zoals in mijn vorige Vectra.
- Zeer ruime verstelling van de stoelen en achterbank.
- Navigatie/radio/carkit. Dit is een kostbare extra, maar heeft een goede geluidskwaliteit (met subwoofer). Navigatie is erg goed bruikbaar. CD-speler is overbodig, want ik heb er een 2GB SD kaartje in met 800 mp3 nummers. Geweldige uitvinding, je kan zelfs de titel op trefwoord opzoeken. De Bluetouth-Carkit is voor mij goed genoeg; weinig zelf bellen maar wel gebeld worden. De bediening is alleen op spraak en de dame begrijpt mij niet altijd zo goed...
- Camera op de achteruit is in de praktijk erg handig, omdat de hoge achterruit het normale zicht belemmert.

Het uiterlijk staat mij erg aan, al is dat een persoonlijke kwestie. Wel vind ik hem ’live’ nog mooier dan op de foto.
Je ziet de CRV nog steeds erg weinig op de weg. Vaak wordt gezegd dat Honda ondergewaardeerd is. Dat mag zo zijn maar de Honda-rijders weten beter en hebben tenminste geen massaproduct. Alhoewel, in de USA schijnt het de meest verkochte suv te zijn in zijn klasse.

Problemen hoor je met een Honda niet te hebben. Dat was ook de reden om een Honda te kopen.
Het enige wat me niet meevalt is het brandstofgebruik: gemiddeld over 7000 km 8,2 liter per 100 km. Dat is minder zuinig dan in de boekjes staat.

PRIVATE LEASE Honda CR-V

Lease'm