Honda Concerto 1.5i (1991)
| Uitvoering | Concerto 1.5i |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1991 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand bij aanschaf | 113.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Ik heb de uitvoering met stuurbekrachtiging. Auto rijdt prima met een pittige motor die gelijk de 2 belangrijkste nadelen van de auto aan het licht brengt. Ten eerste hij is erg rumoerig. Zeker bij hogere toerentallen en boven de 120 km/u wordt het geluid echt irritant. En ten tweede: ik vind ´m niet erg zuinig. Ik heb een vlotte rijstijl en dat betekent in de stad maximaal 1 op 10. Langere afstanden rij ik maximaal 1 op 12 (120-130 km/u). De zit en uitzicht rondom zijn prima. De vering is vrij stevig. Opvallend is de goede wegligging met een directe besturing. Schakelen gaat makkelijk, alleen in zijn 1 gaat niet zo lekker en de koppeling is niet goed doseerbaar. Maar dat kan ook aan de leeftijd liggen... auto is tenslotte al 11 jaar oud.
In ´t kort:
+ pittige motor
+ betrouwbaar
+ wegligging
+ prettige stoelen
+ praktisch (5e deur)
- erg rumoerig (zeker boven 120 km/u)
- benzineverbruik (tussen 1 op 10 en 1 op 12)
persoonlijk:
- vreselijke interieurkleur (bruingrijs....)
- erg saai
In januari 2004 heeft de auto het veld geruimd voor een droomauto: een klassieke Mercedes 280S Automaat (W116) uit 1975.
-normaal onderhoud: 2 nieuwe banden, uitlaatdemper.
Zomer 2003 een kapotte claxon.
27/10/2003: weer zonder problemen door de APK. Kilometerstand 140.000.

Honda Concerto (1993) - Liefhebber Gezocht

'Rivian ontslaat nog eens honderden medewerkers'

Dit zijn de beste winterbanden in de maat 225/40 R18: voordelige band bijna op podium

Alpine A110 bijna uit productie, opmaat naar elektrische A110