Honda Civic e:HEV Advance (2025)

Honda Civic e:HEV Advance (2025)

UitvoeringCivic e:HEV Advance
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2026

Aanschaf Honda

• 110 km

Vandaag voor het eerst een nieuwe auto gekocht (zakelijk).

Ik reed al een honda civic uit 2006 als youngtimer. Het fiscale voordeel voor youngtimers was altijd een rationele overweging geweest om dit de afgelopen 12 jaar te rijden.

Stiekem had ik gehoopt dat de regeling pas in 2030 afgeschaft zou worden. Het idee was om dit uit te zingen en dan verder te kijken.

Toen kwam het bericht dat vanaf 2027 kort gezegd de nek wordt omgedraaid van de youngtimer regeling. Direct riepen dit een aantal vragen op;
Ga ik straks zakelijk een ev rijden met bijtelling?
Koop ik een bedrijfsauto (zonder bijtelling)? En privé er iets naast. Mijn vrouw rijdt namelijk ook een lexus youngtimer.

Of zetten we de lexus rx dan over naar privé?

De lexus is zo een fijne auto dat we die naar privé doen eind 2026 en dan nog een paar jaar door rijden. Daar waren we het snel over eens.

Maar wat is een ware opvolger voor de oude honda civic?

Na het zien van diverse filmpjes op youtube van autogefuhl, car and driving en what car besloten dat de nieuwe civic een uitstekende opvolger is. Het design spreekt mij meer aan. Dit is een wat rustiger en minder uitgesproken design dan de vorige versie. Daarnaast is hij ruim, zuinig en snel. Zeker in zijn klasse.

In breda een bezichtiging gehad en direct een proefrit gemaakt met een sport versie. Dit is de versie tussen de instap elegance versie en de luxe advance. De auto stuurt heerlijk direct , voelt licht aan (1535 kg), komt groot over en is van binnen erg overzichtelijk. Eigenlijk was ik al verkocht.

Het idee was om eind van het jaar te wisselen. Op aandringen van mijn vrouw toch besloten om nog eens te gaan kijken nadat er een 2e korting werd gegeven. Wellicht wilt iedereen aan het eind van het jaar ook nog snel een brandstof auto, omdat wanneer deze geregistreerd is voor 2027 je nog geen eindheffing á 12% betaald.
Dit was ook de rede, samen met de korting, om nog eens te kijken voor de advance versie. Nogmaals een proefrit gemaakt en direct de auto gekocht. Zelfs mijn vrouw was onder indruk hoe goed de auto rijdt. Ondanks dat die laag is! Wat voor mij niet uitmaakt.

Als je zelf de auto moet kopen en vervolgens ook bijtelling moet betalen voelt het alsof je twee keer moet betalen. Dit gevoel had ik altijd, waardoor ik nooit voor nieuwe auto’s heb gekozen met bijtelling.

Vandaag de auto opgehaald. Erg vriendelijke verkopen (garagebedrijf van putten) en kreeg nog een volledige uitleg mbt de auto en infotainment.

Het rijden van een nieuwe auto is toch wel erg fijn. Je gaat 20 jaar vooruit in de tijd en dit merk je aan alles. Het is niet te vergelijken met de oude honda. Het gevoel van dubbel betalen verdwijnt direct en ik heb me vandaag wel is afgevraagd waarom ik hier niet eerder voor heb gekozen.

Vanuit de overheid gezien snap ik wel dat de youngtimer regeling “versoberd” wordt. Voordeel hebben bij het rijden van een oude auto…
Wel vervelend voor de handelaren met veel voorraad.

Vandaag een lang stuk gereden en alle positieve reviews kan ik als waar bevestigen. Enige wat mij opvalt zijn;

Geen stoelmemory

Knie zit tegen middenconsole waar ik wel een kussentje voor wil maken/bestellen.

Auto is erg laag. Zelfs naast een suzuki swift.

Veel piepjes. Snelheid, lane assist e.dz
Hier ben ik niet aan gewend.

Wat erg fijn is zijn, stuurverwarming, stoelverwarming, eenvoudig maar modern infotainment en het idee dat de auto en het zicht erg breed is. Dit laat het nog ruimtelijker over komen. De auto stuurt zo strak en is vrij pittig. Eerst vond ik de sport stand met het gefabriceerde geluid erg knullig, maar het klinkt best prima.

Komende dagen veel kilometers maken, waardoor ik dieper kan ingaan op de auto.

9,5