Honda Civic Coupé 1.5 DXi (1996)
Uitvoering | Civic Coupé 1.5 DXi |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Mijn Civic op lpg
Deze myReview is een vernieuwde versie van de oude versie. 2e druk.
Reden is omdat ik niet duidelijk heb geschreven en ik duidelijker mijn ervaring met deze auto wil omschrijven zodat mensen die interesse hebben in dit model weten wat het hoe dit model van Honda is op lpg.
Ik heb deze auto al 8 jaar. Dat is misschien lang of niet lang, maar ik bedoel daarmee te zeggen dat die auto mij bevalt. Complex geschreven net zoals mijn auto maar zonder al te veel problemen. Ik lijk op mijn auto. Altijd gaan.
Maar daar komen jullie niet verder mee, en ik zal proberen deze myReview zakelijker te formuleren.
Honda is mijn lievelingsmerk en ik zal trachten ook negatieve punten proberen te noemen.
Nu ongeveer is dit model zo rond de 13 14 jaar oud. Ik kocht deze auto tweedehands in 2001. Het is mijn droomauto en ik was helemaal door het dolle heen toen ik de auto kocht. Nu ben ik al 8 jaar samen.
Laatst heb ik het lpg systeem laten reviseren omdat mijn auto APK is afgekeurd op de uitstoot. Na het reviseren loopt de auto weer als nieuw en is mijn auto door de APK herkeuring gekomen. Tijdens de revisie duidde de lpg specialist mij over een naderende kleppen revisie.
Deze auto heeft mij nog nooit laten staan, behalve met versleten accu's.
Wat mij opvalt na al die jaren is dat de auto geen uitlijnings problemen heeft, ondanks de vele drempels en stoepranden wat zo'n auto in zijn leven tegenkomt. De ophanging is sterk. De auto heeft nog steeds de eerste shockbrekers.
Dan de zwakke punten.
Bij dit model zijn de koplamp stekkers gevoelig voor smelten.
Bij lpg is het uitlaat systeem snel doorgeroest doordat bij lpg uitlaatgassen veel water bevat.
De 1500cc motor is geen strepen trekker. Onderin de toeren is het niet thuis. Bekend euvel van Honda dat de motoren vaak sloom zijn, en in de toeren moet worden gehouden om met het verkeer mee te komen.
De sterkste punten.
Schakelt fenomenaal.
De lak is sterk.
Prima wegligging.
Voordelig rijden.
Sinds een paar dagen geleden heeft iemand tegen mijn auto aangereden.
De koplamp kapot en de zijkant ingedeukt. Ik was er niet bij, en de dader
heeft zich niet gemeld. Altijd mijn auto mooi onderhouden en dan word je dit aangedaan. Waarom toch?
Dan wil ik melden wat er defect is.
-de snelheidsmeter en kilometer teller
-aanrijding schade
-roest rechter achterspatbord
-lekkage koelvloeistof
-slijtage bestuurders stoel
Tips:
Als een koplamp kapot is, check de koplamp stekker op gesmolten
Als de uitlaat doorgeroest is, plaats een rvs uitlaat.
Doe er iets leuks mee. Tune je Civic!
Verder als je een oude Civic wilt kopen is een roest inspectie een belangrijk punt. Vraag altijd wanneer de distributie riem vervangen is.
Ik heb wel eens een Civic gekocht bij een handelaar. Die staat bekend als onbetrouwbaar, maar die Civic die ik bij hem kocht heeft het prima gedaan zonder dat ik er teveel voor heb betaald. Daar wil ik mee zeggen dat een Civic kopen een veilige keuze is zonder dat er een adertje onder het gras zit.
Een fijn onderstel is standaard bij Honda!
Momenteel kijk ik al voorzichtig uit naar een Insight of Civic hybride.