Honda Civic 1.6i LS (2001)
Uitvoering | Civic 1.6i LS |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
aanschaf + keuring RDW
Na een slechte ervaring met mijn eerste niet-Japanner (na 1 Daihatsu, 1 Honda Civic en 1 Honda Accord Aerodeck), een VW Passat Variant, toch snel weer uit gaan kijken naar een Jap, liefst een Honda Civic. Uiteindelijk via Marktplaats geslaagd voor een '01 model met 1.6 (vrij zeldzaam in een 5-deurs) met slechts 65.800 km. op de teller (aantoonbaar, eerste eigenaar, alle facturen aanwezig). Na een proefrit super enthousiast; rijdt heerlijk pittig, bediening lekker licht, dus overgegaan tot aanschaf. Op de aanschafprijs van 2.650,- kwam nog ongeveer 600 euro voor keuring bij RDW, rest-BPM en aanschap kentekenplaten, maar een week later kon ik eindelijk rijden !! Wat een genot na de passat die ondanks vele reparaties nog steeds niet perfect was...! In een volgende review meer ervaringen.....!
bevalt goed !!!
Inmiddels de eerste 2500 km erop zitten met de Civic, en de eerste kosten gemaakt. 2 Parkeerschades laten verhelpen (uitdeuken) en erg mooie lichtmetalen velgen aangeschaft, en daar meteen nieuwe banden op laten monteren. 16" bevalt prima, voldoende comfort aanwezig en prima wegligging. Helaas bleek 1 remklauw te lekken, dus deze laten vervangen a 150 euro (en meteen voor nieuwe remblokken laten monteren). Rijden in de auto blijft een genot; over 2 weken kijken hoe hij een ritje naar Denemarken vindt :-))
Binnenkort voor de APK meteen een grote beurt laten uitvoeren, ik denk dat hij met nieuwe bougies en filters nog lekkerder rijdt.
Wordt vervolgd....!
over de ton!
Jaja......inmiddels bijna 14 jaar oud maar onlangs pas de ton gepasseerd. Best een prestatie! En nog steeds bevalt de Civic uitstekend, ook tijdens vakanties naar Denemarken (5 personen + bagage voor een week) en Kroatië (4 personen + bagage voor 2 weken!). Naar Kroatië hele stukken 150-160 gereden zonder problemen, auto gaf geen krimp. Onlangs (in mijn eentje) nog 187 aangetikt (op navigatie dus geijkt!), motor lijkt dus nog kerngezond.
Reparaties blijven tot nu toe beperkt tot wiellager, schokdempers achter en een aandrijfashoes, en 1x per jaar een beurt. Wat nu defect is, is de centrale vergrendeling (afstandsbediening, en al eerder liep de rechterkant niet meer mee, nu linksachter ook niet meer, bij gebruik van de sleutel).
Ik blijf lekker doorrijden in de Civic, tot ik genoeg gespaard heb voor een jonge Civic, misschien wel de station die net uit is!

Honda Civic 1.4i LS Moet nog gereinigd worden. Airco, Elektrische ramen, Lichtmetalen wielen, Moet nog gereinigd worden.
- 2002

Honda Civic 1.4i LS - Airco - Navigatie -