Honda Civic 1.5 LSi (1992)

Honda Civic

UitvoeringCivic 1.5 LSi
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2003

Leuke auto met zeer moderne tijdloze uitstraling, zeker in vergelijking met m"n vorige, een lelijke renault 19. De auto bevat techniek die tegenwoordig pas standaard in auto"s gebouwd wordt. Hij is zuinig, stil, luxe, vlot en rijdt heerlijk. Ook het schakelen gaat heerlijk vloeiend. De wagen is af-fabriek al erg laag qua zitten en verlaging, maar dit is voordelig in zijn sportieve rijgedrag en wegligging. Ik rij met gemak 160km/h en dan voel je nauwelijks tot geen trillingen aan het stuur. Dit is mijn tweede Japanner (Mitsubishi en Honda) na vier europeanen (VW, Renault, Ford, Opel) en ik weet nu één ding vast en zeker: vanaf nu altijd een Japanner!! Alle vooroordelen van kwaliteit en betrouwbaarheid zijn me tot nu toe voor 100% meegevallen. Moet dagelijks naar het werk en het starten is tot nu toe onder meest barre omstandheden binnen handomdraai gepiept. De eerste wagen waarbij ik nog nooit een lager niveau op de oliepeilstok heb aangetroffen (bij Ford had ik al snel paar liter nodig). Een ding is wel zeker: onderdelen/onderhoud zijn bijzonder duur bij honda maar daarentegen krijg je er ook zelden wat aan. Starten maar en rijden, iedere dag opnieuw!

De auto vibreert nogal als hij stationair loopt, je hoort niks vreemds maar je voelt het wel - moet nog eens nagekeken worden.
De (prijzige) ontstekingsmodule begaf het vlak na aankoop. Zoeken op haast iedere sloop en de onderdelenlijn gaf geen resultaat. Dit grapje kostte 119 euro bij de Honda dealer.