Honda Civic 1.5 DXi (1993)

autoreview

Honda Civic 1.5 DXi (1993)

Signalement

UitvoeringCivic 1.5 DXi
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf2007
KM-stand bij aanschaf181.325 km
KM-stand laatst180.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Honda Civic 1.5 DXi 1993

  • 180.000 km

Ik was op zoek naar een eerste autootje met pit. Een CRX bekeken, was helemaal uitgebouwd en getuned tot 155 pk ofzo met open luchtfilter etc... Toch maar gekozen voor de "normale" 1.5 DXi met 90 pk.

Wat een genot om met deze auto te rijden, als eerste auto perfect geweest. Hij reed niet heel zuinig (ondanks alles wat ik aan reviews heb gelezen). Ik heb één keer 1 op 14 gehaald. Verder altijd blijven hangen tussen de 1:10 en 1:12. Dat doe ik nu ook met mn mondeo wagon 2.5 V6, dus voor zo'n klein bakkie toch wat veel.

Aan problemen heb ik maar weinig hoeven denken. De eerste keer apk twee banden en de tankdop vervangen... Gaat dus nergens over. Tweede keer apk alleen een koplamp vervangen en mijn uitlaat was gescheurd. Een sportuitlaat eronder en weer goedgekeurd.

Afgelopen jaar andere velgen gekocht, een maatje groter en nog meer wegligging. De wegligging is toch verrassend goed voor deze auto. Hij helt wel behoorlijk over in bochten, maar blijft goed plakken.

Derde keer apk was het weer niet schokkend. De emissiewaarden waren niet goed en rechtsvoor moest mijn schroefveer worden vervangen, maar dat was het weer.

In de tussentijd twee kleine beurtjes gegeven, de distributieriem vervangen, nieuwe radiator in laten zetten, homokineten vervangen, uit laten lijnen en andere koplampen ingebouwd, maar voor laatste apk toch maar de originele koplampen erin gelaten.

De sportuitlaat was leuk toen ik nog alleen was, maar ben intussen getrouwd en mijn vrouw en ik konden geen fatsoenlijk gesprek voeren door het constante gebrom. Toen de nieuwe apk er dus op zat meteen in de verkoop gedaan.

Het zegt genoeg dat ik hem binnen twee weken al heb kunnen onder brengen bij een nieuwe eigenaar.

Nu dus een Ford Mondeo Wagon 2.5 V6 GT uit 1995. Heeeeeel wat anders, wel sneller en ruimer... Maar mijn Civic zal ik nooit vergeten!

Iedereen die er aan wil beginnen, ik raad je aan het gewoon te doen.

Heerlijke auto met weinig kosten!

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens