Honda Civic 1.5 DXi (1993)

Honda Civic

UitvoeringCivic 1.5 DXi
Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf2008

Ik had een andere auto nodig vanwege mijn werk en school en wou in eerste instantie een diesel gaan rijden...
Maar na veel kijken op autoweek sloeg het in ene bij me in
Het word een honda civic uit 93 1.5 dxi silverstone
Dat wist ik alvorens ik op zoek zou gaan.
Ik heb het altijd al een leuk model auto gevonden maar nooit erbij stil gestaan....
Na veel zoeken en alle auto sites afgaan heb ik deze bolide gevonden bij een autohandelaar in Uithuizen......veel reviews gelezen dus ik dacht ik neem de gok maar.
Niet helemaal gerust ben ik vanuit Haarlem naar Uithuizen gereisd met het idee word het niks dan kijk ik wel verder.
Kom ik daar bij die handelaar heeft ie er 3 staan 2 uit 93 en 1 uit 94
nou ik was verkocht...
Had wel ergens mijn twijfels nog maar die werden al heel snel weggenomen na het rijden in deze wagen.
het motortje klonk als een naaimachine en als ik een beetje gas gaf was ie als een speer weg.
Nou moet je weten dat ik best wel stevig gebouwd ben(150 kg) dus ik ben best fors
maar ik heb ruimte in deze bolide...
En wat kan ik zeggen over het motortje GEWELDIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vergeleken met mijn avensis uit 1998 was dit ff wat anders maar zeker geen terug gang.

Die verkoper wist me op mijn hart te drukken dat ik de derde eigenaar van deze auto zou worden, en ik dacht bij me eigen lul praat zou ik ook hebben gezegd...

nou ik heb na het afrekenen de ultime test met deze auto gedaan van Uithuizen naar Emmen en van Emmen naar Haarlem...

ik was stil!!! brandstofverbruik bij deze auto is erg laag en mijn manier van rijden was best sportief te noemen soms zelfs asociaal 160 180 maar het brandstof verbruik bleef erg laag..

En voor een auto van bijna 16 jaar kan ik alleen maar zeggen wat heeft honda daar een prestatie neer gezet dit karretje is echt toppie.

Geen dure powersteering of cv deurvergrendeling oid just the engine en die is erg lekker...

Ik weet het niet en als ze er komen dan zal het wel meevallen
ik heb de historie van deze auto erbij gehad, weet enkel niet of dit echt helemaal klopt
maar enfin tot op heden geen bijzonderheden. Er zit ook niks extra op wat stuk kan.

9,5