Honda Civic 1.4i Sport (2004)

Honda Civic 1.4i Sport (2004)

UitvoeringCivic 1.4i Sport
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2008

Honda civic sport 2004

Zocht als een alternatief voor mijn oude crx een sportieve auto in de Honda winkelrekken.
Na lang zoeken vond ik een goede sport 1.4 van 2004
Heb de auto gekocht met amper 40000km op de teller.
eerlijk is eerlijk zocht eigenlijk een 1.6 maar helaas was het budget een beetje te hoog voor dat type ... jammer.
De auto beviel me vanwege de mooie looks dat de Sport uitvoering heeft, ook binnen geven de witte tellers en rood stiksel op de zetels net dat extra tov de gewone versie.
De auto voelt zeer goed en solide aan zeker het dashboard is van mooi materiaal gemaakt als je dit vergelijkt met pakweg een focus uit die tijd !!
Een mooie aftermarket autoradio en alu ringen rond de tellers maken het plaatje compleet.

De auto rijdt zeer volwassen en heeft een goede en baanvaste wegligging. Gaat echt heel gewillig de bocht rond op een amnier dat je vertrouwen geeft
Het pookje hoog geplaatst is zeker een meerwaarde en ligt zeer goed en fijn in de hand.

Zetels zitten eveneens fijn en hebben een sportief karakter.
alleen jammer dat Honda nog steeds dat vevelend systeem hanteert waardoor je geen geheugen heb op je zetel positie nadat je hem hebt opgeklapt. Niet wereldschokkend maar beetje storend dat wel.

Qua motorvermogen kan deze 1.4 maar net mee met amper 90 pk op de voorwielen. Wil je vlot rijden dan ben je genoodzaakt om hoog in de toeren te gaan en dat kost helaas veel benzine ... teveel benzine voor wat je terug krijgt van prestatie als je het mij vraagt. Bij een vlotte rijstijl heeft de 1.4 gemiddeld 8 l per 100km nodig.

Op 45000km rollager van de eerste versnelling defect wat ik zeer vreemd en abnormaal vroegtijdig voor een Honda !!
Verder onderzoek op het internet bleek dit een zwak punt te zijn voor dit type van civic en zelf had de garage toch ook al een paar gevallen gehad ... het onderdeel lag zelfs op voorraad ?

Buiten dit euvel niks dan lof voor de Civic sport 2004 MAAR hou je van een sportieve auto met dito prestaties ga dan zeker voor de 1.6 van 110pk.

laatste eer

bij deze is de kogel door de kerk, heb hem verkocht en ben voor de civic type R gegaan.
de roep naar meer pk's en en de glorie van de dagen dat ik mijn crx nog had waren te groot.

desondanks toch een zeer toffe wagen zonder mankementen met veel ruimte waarin ik toch ook graag in gereden heb.
de sportieve looks en prima afwerking blijven me bij idem dito prima rijeigenschappen maar zoals eerder vermeld met een te klein vermogen naar eigen smaak

Qua verbruik nog even meegeven dat bij een voorzichtige rijstijl ik toch aan een kleine 7.0 op 100km geraakte ondanks het stads verkeer, wat dan meer dan aanvaardbaar is.

7,5