Honda Civic 1.3 DSi i-VTEC Hybrid (2009)

Honda Civic Hybrid
Honda Civic HybridHonda Civic HybridHonda Civic HybridHonda Civic HybridHonda Civic HybridHonda Civic Hybrid

UitvoeringCivic 1.3 DSi i-VTEC Hybrid
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Fijne auto, maar...

Als lease-auto gekozen voor de Honda op basis van de looks en de rij-eigenschappen ten opzichte van de Prius (van voor de update). Eigenlijk zit alles erop wat je nodig hebt, het navigatiesysteem heb ik gelaten, gezien de prijs en de slechte recenties mbt de werking ervan. Een kennis (die de auto smalend een golfkarretje noemt) moest toegeven dat er eigenlijk niks mis mee is als je ermee rijdt.

Comfort is prima tot ongeveer 140km/u (daarboven veel wind- en bandengeluid), door de korte wielbasis een beetje stuiterig. Bochten neemt ie bovengemiddeld, hier heeft Honda dan ook een reputatie hoog te houden.

De grootste 'maar' zit eigenlijk in het beloofde groene karakter...
Voor de Randstad met files en stadsverkeer een heel geschikte auto en dan kom je ook wel een stuk zuiniger uit, 1:16,6 gemiddeld. Op lange stukken (ik rij nu iedere dag het stuk Utrecht-Leeuwarden vv) komt het vebruik met 130km/u op de cruisecontrol uit op 1:12,5; dat kan je niet "groen" meer noemen, de GTI (vorige auto) kwam onder die omstandigheden beter uit. Zoou je kunnen zeggen: dan moet je ook (nog) rustiger rijden. Maar als ik dat met de GTI deed, kwam ie nog altijd beter uit.

Mijn conclusie is dat deze techniek leuk bedacht is en de fiscale stimulering fijn is, maar niet de oplossing gaat brengen voor de opwarming van de aarde....

Problemen:
Parkeersensor werkt niet echt 100%: heeft 2x een paaltje niet gezien dat er bijna rechtvoor stond (grrrr). Volgens de garage is de werking in orde...
IMA-lampje ging branden, het systeem had een software update nodig. Waarom men die bij de beurt 5 dagen ervoor niet hadden geladen zal altijd wel een raadsel blijven.