Honda Civic 1.3 DSi i-VTEC Hybrid (2008)

Honda Civic Hybrid
Honda Civic HybridHonda Civic HybridHonda Civic HybridHonda Civic HybridHonda Civic HybridHonda Civic Hybrid

UitvoeringCivic 1.3 DSi i-VTEC Hybrid
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Deze auto heb ik geleased vanwege de lage bijtelling 14%). In het gebruik vond ik hem echter functioneel volstrekt onvoldoende. Het draagvermogen (gewicht wat meegenomen mag worden) is zo laag dat er niet behoorlijk met 4 volwassenen in gezeten kan worden. Laat staan dat je dan nog bagage kunt meenemen. De achterbank kan niet neergeklapt worden waardoor lange dingen meenemen niet mogelijk is. Het verbruik is op binnenwegen max. 85 km/u ongeveer 6 ltr / 100km. Op de snelweg ongeveer 7 ltr / 100 km.
Gezien het feit dat het een hybride is vind ik dat nogal teleurstellend. De batterij begon na 3 jaar vermogen te verliezen, wat resulteerde in onvoldoende vermogen. De CVT is een onding. Het geloei van de motor ging in de loop van de tijd ontzettend storen.
De auto is goed gebouwd en ontworpen, ook heb ik geen grote storingen gehad - buiten een lekke airco radiator - maar voor mij wordt het geen Honda meer.

Achterbanden slijten veel sneller dan de voorbande

Aangezien wij een gezin hebben zaten we regelmatig met 4 of 5 mensen in de auto. Het laadvermogen van de civic is zo weinig dat hij dan al maximaal beladen is. Door de torsievering achter gaan de achterwielen (zoals je vroeger vaak bij BMW's zag) schuin naar buiten staan. Als gevolg hiervan slijten de achterbanden zeer onregelmatig, namelijk aan de binnenzijde veel sneller dan aan de buitenkant.
In totaal heb ik gedurende de 130000 km die ik met de auto gereden heb, 2 sets nieuwe voorbanden gebruikt en 6 sets achterbanden. Soms waren de achterbanden al na 10000 km volledig weg aan de binnenkant.

5,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee