Honda Civic 1.3 DSi i-VTEC Hybrid (2007)

Honda Civic Hybrid
Honda Civic HybridHonda Civic HybridHonda Civic HybridHonda Civic HybridHonda Civic HybridHonda Civic HybridHonda Civic HybridHonda Civic HybridHonda Civic Hybrid

UitvoeringCivic 1.3 DSi i-VTEC Hybrid
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Toen ik in maart bij de Honda dealer kwam, was het voor die andere Civic. Van de hybride versie wist ik het bestaan niet van. Een proefrit gemaakt, met beide Civics.
Wat een prettige auto’s, totaal verschillend en waarom dan toch die Hybride? Omdat hij rust en comfort heeft. 120 bij 2200 toeren, rondom zicht, weldadige stoelen, elektrisch verwarmd. Hup, een drempeltje over, een rontonde nemen, het is bijna een feest met deze auto.
Rij daarna maar eens in zo’n tractor auto of zo’n ruimtewonder. Een Honda sedan koop je voor puur rijplezier. Daarbij is een Hybride het omgekeerde van een ouderwetse diesel. Altijd koppel, uiterst soepele acceleratie, stil en schoon.
Ondertussen heb ik 10.000 km in deze auto gereden en nog steeds vind ik het een topklasse auto. De airco is stil, de materialen zijn top, de afwerking goed, de bediening logisch, alles voelt zeer degelijk, je zit als bestuurder niet opgesloten. Kijk en voel bijvoorbeeld het klasse stuur, bedien de cruise control die uiterst precies is en zich zeer prettig laat bedienen.
Maar bovenal, de hybride rijdt heerlijk en dat voor een prijs waar de concurrent een puntje aan kan zuigen.
Hoe meer je ermee rijd, hoe meer je beseft dat het Hybride concept klopt. Als je 50 rijdt, zit je rond de 1000 toeren. Maar omdat je altijd direct 20 PK aan extra elektrisch vermogen beschikbaar hebt,
is dat helemaal geen probleem, integendeel wat een rust en Honda kun je het bouwen van soepele motoren wel toevertrouwen.
Ik heb heel wat auto’s bereden, van corsa-kopf tot uiterst comfortabele peugeots (406). Maar geef mij maar deze Honda.

geen

10,0