Honda Accord Tourer 2.0i Elegance (2009)

autoreview

Honda Accord Tourer
Honda Accord TourerHonda AccordHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda AccordHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda Accord TourerHonda AccordHonda Accord

Signalement

UitvoeringAccord Tourer 2.0i Elegance
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009
KM-stand bij aanschaf14.000 km
KM-stand laatst267.000 km
Lezerswaardering: 75%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

betrouwbaar, zuinig, comfortabel, maar niet snel

 • 267.000 km

In 11 jaar 253.000 km gereden met deze auto. Nog steeds bij dealer in onderhoud. In garantieperiode 1 wiellager vervangen. Later een terugroepactie vanwege airbag. Enkele jaren last gehad van koplampen die snel kapot gingen. Dan moest de auto naar de garage op de brug of de wegenwacht kwam langs met doktersgereedschap. Verder geen storingen gehad.
Auto staat altijd buiten, vogelpoep is aandachtspunt. De Accord rijdt comfortabel maar is niet vlot (192 Nm bij 4000 toeren). Het verbruik over al die kilometers met een rustige rijstijl bedraagt ca. 1:14. Voor korte ritten wordt hij niet gebruikt, dan neem ik de fiets. Elf jaar geleden kon ik vlot mee in het verkeer, nu merk ik vooral bij invoegen op de Duitse autoweg dat ik meer tijd en invoegstrook nodig heb dan het overige verkeer. Onderhoudsbeurten zijn wat duurder dan bij vorige auto's (2x Ford Mondeo die ook zeer betrouwbaar waren). Samengevat: betrouwbaar, zuinig, comfortabel, maar niet snel. Mijn vrouw wil graag een auto met een hogere instap. Zodoende afgelopen maanden proef gereden met een aantal SUV's. Ze trekken allemaal veel vlotter op, maar de wegligging van de Accord vind ik prettiger.
Vervolgens kijk ik naar de kosten: Momenteel rij ik nog maar 15.000 km per jaar en de afschrijving van de Accord baseer ik op de dagwaarde. Onderhoud en reparatie van de Honda schat ik hoog in: 1000 €/jaar. Voor de jaarlijkse afschrijving van een nieuwe hybride SUV van ruim 40.000 € hanteer ik 10% van de nieuwprijs. Dan is de Accord ca. 300 € per maand voordeliger. Conclusie: de hoge instap moet nog even wachten.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (5)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens