Honda Accord 2.0i Sport (2004)

Honda Accord 2.0i Sport (2004)

UitvoeringAccord 2.0i Sport
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2010

Nooit meer minder dan Honda!

Vandaag 17-12-2010 even een APKaatje gedaan voor onze Accord (2004 2.0 automaat). De monteur van Autogarage Kapelle maakte eerst een korte proefrit. Zijn reactie: wat een fantastische auto! Aan Honda's mankeert nooit wat dus denk ik niets te vinden. 20 minuten later was hij klaar. Het 3e remlicht bleek kapot. Meer niet (kostte €39,- all in)! De voor (dimlicht) en nummerplaatverlichting had ik zelf al (laten) vervangen. Het onderhoud is inderdaad erg goedkoop op deze wijze.

Gekocht in jan 2010 met grote beurt bij subdealer Winterink in Schagen. Na aankoop bleek het rechterachteraam niet open te gaan, onder garantie raammotor en relais vervangen.

Ben nog steeds enorm enthousiast over deze superauto. Extreem stil (2.500 toeren bij 120km/uur), zuinig 1 op 13,5 is goed haalbaar met normaal rijgedrag en handhaving van de snelheidssregels bij normale temperaturen (plm. 18 graden). Met bijna alleen korte ritten en koud weer (december) komen we net niet aan de 1 op 9. Zou beter kunnen maar ik geniet van iedere kilometer!

Ook het rijplezier is fenomenaal. Kick-down zorgt nog steeds voor een smile. Het geluid als de auto het VTEC systeem activeert is super. Vergeleken met mijn eerdere Alfa 156 1.8 en Alfa 1.4 is dit echt een racewagen (qua geluid dus hé). De prestaties volgens het boekje zijn minder dan de beleving in de werkelijkheid.

De auto heb ik voor een serieuze prijs gekocht maar wel met een perfecte aflevering en grote beurt. Er ging echt geen cent van de prijs af. De verkoper, Mijnheer Vrielink uit Schagen (Suzuki, Honda en inmiddels KIA dealer)wenste me veel succes met het zoeken naar een soortgelijke auto en daarmee was de kous af (inruil Panda 1.2 Sky uit 2004 met 52.000 km en LM).

De grote beurt was al gegeven voordat ik de auto had gekocht. De nieuwe remblokken glansden me destijds tegemoet.

Op dit moment ben ik op zoek naar orginele 17 inch velgen, dat kan de auto wel hebben, standaard 16 inch sport velgen zijn net te ielig.

Verder op 17 inch

Inmiddels bijna 26.000 kilometers gereden na aanschaf. Eind april 2011, eindelijk mooie en originele Honda 17 inch Civic velgen gevonden. Inclusief hele goede Michelin Primacy (1e versie) 225 banden met minimaal 5 mm.
Kwamen van een Accord Diesel uit 2005 station.

Maar dan het rijden, wat viel dat lawaai tegen. Wiellagers opeens versleten? Nee dit blijken gecupte banden... Wat nu? Voorbanden (voormalige achterbanden=meeste profiel) verwisseld van links naar recht en v.v. Dit gaf gelukkig een behoorlijke verbetering. Zo stil als de originele 205 banden op 16 inch zal het niet meer worden vrees ik.

Voor de zekerheid een 4 punts uitlijning laten doen, geen afwijkingen geconstateerd.

Het brandstofverbruik is met deze bredere banden duidelijk toegenomen de 1 op 11 heb ik ook met lange rustige ritten nog niet gehaald, terwijl dit voorheen wel 1 op 12,5 of beter was.

Voordelen van mijn aankoop: de auto valt ineens op in erg positieve zin. Mensen kijken nu opeens met interesse naar de auto. "Heb je mistlampen erop gezet?" vroeg iemand die de auto dagelijks zag. "Nee hoor alleen maar andere velgen".

De kilometerteller wijkt nu nog maar 4 km/uur af bij 120 km/uur was eerst 6 km/uur met de originele velgen/banden.

Voor een nog betere look voor het eerst de standaard RVS uitlaat (over kwaliteit gesproken...) met een metalen pannenspons schoongemaakt, het zijn de kleine dingen die het doen...

Op Marktplaats kwam ik laatst precies dezelfde auto tegen dus met automaat, dezelfde velgen en kleur (!), 115.000km, alleen ontbraken de parkeersensoren en mistlampen maar zat er wel een trekhaak op, vraagprijs 9.000 euro. wat een enorme afschrijving heb ik dus: in 1,5 jaar, wel 5000 euri foetsie! Dat valt me dan weer behoorlijk tegen.

De eerste beurt

Toch wel benieuwd na 14 maanden rijden een beurt bij Autobedrijf Kapelle medio maart 2011. Bij de APK was alleen het 3e remlicht kapot, dus zal dit ook wel een goedkoop beurtje worden vermoedde ik. Daarom maar direct de airco laten afvullen en schoonmaken.

Ook heb ik deze beurt de olie van de automaat laten verversen. Dit hoeft volgens de fabriek pas bij 200.000 maar heeft wel een positief effect op de levensduur volgens de Autoweek van een paar maandjes terug. Het viel me van de winter op dat als de auto bijna vast zat in de sneeuw de automaat begon te stinken van alle acties (vooruit/achteruit wel 10x).

Ook bleek er een achterband totaal versleten door spijker en dus te lage spanning. Een ruilband met goed profiel was voorradig. Kosten totale beurt: € 377,35. Het viel me echt mee. Nog nooit zo'n goedkope jaarbeurt gehad!

Bijna 30.000 km erbij

Even een tussen evaluatie. We hebben inmiddels bijna 30.000 kilometer gereden met onze Honda Accord. Hij bevalt nog steeds prima maar wel zijn er inmiddels wat minpuntjes te noemen:
1. rammeltjes & piepjes,
2. de stoelen
3. vlot rijden met 3 of meer volwassenen op de snelweg.

1. Al vanaf het begin hoorde ik een kraakje vanuit de middenconsole. Duwen op het paneel naast de handrem lost dit tijdelijk op. Ook kwam ik er pas achter dan bij rijden over klinkers bij een bepaalde stand van het stuur er nog een zacht piepje te horen was. Ook rammelt er iets rechtsachter bij rijden over klinkers. Dit is een aandachtspuntje bij de volgende beurt.

2. Met 2 of 3 collega's in de auto rijden we soms flinke afstanden door Nederland. Zo ook vorige week. Na iets meer dan 2,5 uur stapten we uit. De collega op de bijrijdersstoel heeft al jaren rugklachten, maar ze leken na deze rit sterk verergert. En toen moesten we nog terug... De collega gaf aan rechtop en hoger te willen zitten. Helaas heeft de bijrijderstoel geen hoogteverstelling.

3. Als we zo rijden met 3 of 4 volwassenen in de Accord, dan valt het op dat 140 km/uur (op de teller) rijden een af en toe flink loeiende motor tot gevolg heeft. Na afremmen weer terug naar de cruisesnelheid betekent dat de toerenteller richting 4.500 toeren gaat en pas bij gewenste snelheid (140) weer terugzakt naar 2.900 toeren. Meerijders ervaren dit als: "Hij is weer aan het scheuren". Daarom zet ik steeds vaker de automaat in handbediening. Nadeel is wel dan in 5 echt alle por weg is. Naar 150 duurt enorm lang (lijkt wel de topsnelheid). Terug naar 4 is dan noodzakelijk.

Het verbruik van de laatste lange rit (360 km) met 2 collega's erbij bleek 1 op 11,2 te zijn. Dit waren vooral snelweg kilometers met zo'n 2 uur vertraging door files.

De 2e APK

Vandaag (15-12-2011) weer een APK laten uitvoeren. Nu bij de Honda dealer in Goes. Een kleine 50 minuten waren genoeg om geen enkel mankementje te vinden!

Deze APK kostte mij € 3,61. Dealeractie gratis APK, alleen afmeldkosten en 4-gastest + 25 euro verjaardagskorting.

De achterbanden vond de monteur niet zo best meer. Zullen deze zomer worden vernieuwd.

Gestolen!!

Helaas,

Vandaag, 19 januari 2012, net na de APK, blijkt onze schitterende Honda Accord gestolen. Ziet u hem rijden, meldt dit aub bij de politie!