Honda Accord 2.0i 85kW (1995)

autoreview

Honda Accord

Signalement

UitvoeringAccord 2.0i 85kW
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf1998
KM-stand bij aanschaf128.500 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Na zeer goede ervaringen met onze vorige auto, een Honda Civic, viel de keuze op een Accord. Een mooi gelijnde en comfortabele auto.

De 85kW motor is voldoende krachtig, zeker gezien het feit dat we niet van sportief rijden houden. De wegligging en het stuurgedrag van de auto zijn ook prima in orde. De eerste anderhalf jaar hebben we dan ook veel plezier met de auto gehad.

Na 200.000 km leek het echter wel of de auto als een kaartenhuis in elkaar viel, zie hiervoor de problemen hieronder. De meeste moderne middenklassers moeten toch langer mee kunnen.

Omdat het zo"n fijne auto is zijn we toch lang doorgegaan met het steeds weer repareren van de mankementen. De laatste explosie in het luchtfilter werd ons echter toch te gortig.

Positieve punten zijn dus het comfort en het weggedrag.

Negatief is de slechte kwaliteit van de afwerking, de onbetrouwbaarheid en de torenhoge reparatiekosten.

Bovendien is de carosserie onmogelijk te overzien.

Al met al is deze in Engeland gebouwde Accord veel slechter van kwaliteit dan onze vorige auto, een in Japan gebouwde Civic.

Die vertoonde na 200.000 km geen noemenswaardige storingen. Tel daarbij de bijzonder slechte service van onze lokale dealer op en het is duidelijk waarom we op een ander merk overstappen.

PROBLEMEN

Vastgeslagen rem (linksachter)
Remschijven snel versleten
Versleten koppeling
Versleten schokdempers
Klapperende voortrein
Kapot uitlaatspruitstuk
Loslatende bekleding
Voortdurend piepende remmen, niet op te lossen
Lekkende stuurbekrachtigingspomp
Backfire LPG installatie (met fikse gevolgschade)
Veel kleine storing LPG installatie
Elke 6 weken nieuwe koplamp
Scheef afgesleten banden
In totaal meer dan € 10.000,- onkosten aan gehad

2,3
 • Betrouwbaarheid
  1
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  1
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (6)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens