Honda Accord 2.0 EX (1989)
Uitvoering | Accord 2.0 EX |
Bouwjaar | 1989 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Wat mag je van een 13 jaar oude auto verwachten...
Heel Veel!
In november 2001 heb ik deze auto gevonden bij een particulier via internet. Ik ben gaan kijken vanwege de nette km-stand voor een gas-auto en de auto kwam prettig over, zag er goed uit met niet-zwarte bumpers en elektrische spiegels: van de koop heb ik dan ook geen spijt gehad. Vergeleken met mijn vorige Accord (1.6 op gas met 290000 km achter de wielen) heeft deze meer vermogen, geen verlies van koelvloeistof, veel minder last van het bruine gevaar, een vergelijkbaar gasverbruik en meer rijplezier.
Ik rijdt met veel plezier ongeveer 2000 km per maand en het verbruik op gas is ongeveer 1:10 (wel veel snelweg). Tot nu toe heb ik in 15000 km alleen de distributieriem moeten laten vervangen en ik heb zelf de combinatieschakelaar voor licht en ruitenwisser kunnen vervangen (was bij aankoop al te verwachten).
Zoals zovele berijders van een oudere auto heb ik geen relatie met een honda dealer, die zit te ver weg en is vast niet goedkoper dan een universeel bedrijf bij mij om de hoek.
zeer lichte rostvorming
vervanging combischakelaar