Honda Accord 2.0i Comfort (2003)
Uitvoering | Accord 2.0i Comfort |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Ondergewaardeerde kanjer
Al jaren was ik fan van de Honda Accord (serie vanaf bouwjaar 2003) en nu kreeg ik de kans er een te kopen.
Na een proefrit was ik helemaal om, heerlijke wagen, rijdt fijn, zuinig en echt flink ruim. Minpuntje: in lange bochten (rotondes) begint de besturing iets vaag te worden, beetje te tikken. Voor de rest stuurt hij super strak.
Pluspunt: onbekend maakt onbemind, waar je voor een vergelijkbare Passat, Mondeo, 3-serie, A4 met vergelijkbare leeftijd en kilometerstand echt nog flink in de buidel moet tasten, staan de mensen blijkbaar niet in de rij voor een Honda Accord sedan. Deze perfect onderhouden auto, met automaat, airco etc en slechts 160.000 op de teller kostte mij nog geen 4.000 euro.
Hoe zit het dan met de kwaliteit? Inmiddels in september de APK en kleine beurt gehad, mijn monteur was zeer te spreken over de auto. Qua beurt was het enkel de standaard dingen, geen gekke defecten of verborgen gebreken kunnen vinden. Enkel de condensator van de airco was aan het eind van z'n latijn, die is dus vervangen. De airco is nu weer ijskoud. De monteur stond versteld van de bouwkwaliteit; hij zei: "Dit is echt kwalitatief een van de beste auto's die er ooit gemaakt is, na 15 jaar ziet alles er nog als nieuw uit. Zo maak ik ze zelden mee, wat saai voor mij, maar wat een topper is dit."