Ford Thunderbird V8 LX (1994)

autoreview

Ford Thunderbird

Signalement

UitvoeringThunderbird V8 LX
Versnellingen5, Automaat
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf2002
KM-stand bij aanschaf89.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de huisregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Om te beginnen moet ik even melden dat ik niet de 1994 LX-versie bezit, maar de SC (SuperCoupé) uit 1991. Dit model stond echter niet in het keuzemenu en is was alleen als speciaal importmodel verkrijgbaar.
Het model is uiterlijk vergelijkbaar met de LX, maar is flink bespoilerd, verlaagd en uitgerust met 5-spaaks 17" aluminium velgen. Het grootste verschil is te vinden onder de motorkap. De normale LX V8 5.0 moet het doen met 200pk en 275Nm, terwijl de 3.8 V6 Supercharged over 215pk en 315Nm beschikt. Dit vermogen is overigens al bij 2.500 toeren beschikbaar en wordt en veel gegrom op de achterwielen gezet. Het geluid van deze V6 is echt sportief en `begint´ al bij plankgas vanuit stilstand. Kickdown is helemaal een feest, waarbij de motor van een lage grom het plotseling uitschreeuwt! De snelheidsensatie is fenomenaal. Hij blijft maar sleuren, waardoor je van 0 tot 100 continu stevig in de lederen kuipstoelen wordt gedrukt. Tegelijkertijd zie je het lampje van `Firm Ride´ aanspringen, hetgeen duidt op een overschakeling op de sportieve veerstand. De Thunderbird SC zit overigens bol van (soms overbodige) luxe. De meeste zaken zijn tegenwoordig normaal, maar we hebben het hier over een auto uit 1991. Een korte samenvatting:
- Automatische dimsensor in de achteruitkijk spiegel met 3 standen (off-low-high).
- Automatische antenne
- Automatische lampen die aanspringen als het donker wordt.
- Volledig elektrische kuipstoelen, met de mogelijkheid om jezelf ’vast te klemmen’ tussen beide zijsteunen, die worden opgepompd.
- Boardcomputer met informatie over olie, koelvloeistof, etc.

Daarnaast is de auto uitgerust met airco, open dak en cruise-control en is natuurlijk alles elektrisch. Over de prestaties kan ik kort zijn: heerlijke, sportieve bak met voldoende pk"s om stevig mee te spelen. De mogelijkheid om de veerstand aan te passen aan je rijstijl, maakt de Thunderbird bovendien geschikt voor lange reizen. De lederen stoelen zitten perfect en alle luxe aan boord zorgt voor een relaxte trip. Minder aan deze auto is het verbruik: 1 op 6 in de stad en 1 op 8 op de snelweg. Daarnaast had Ford wellicht iets meer aandacht kunnen besteden aan gewichtsbesparing. De SC weegt namelijk ruim 1.700 kg. Een ander een minpunt is de onderhoudsgevoeligheid. Door alle electronica aan boord en de bijbehorende sensors, gaat het `Check engine´ lampje geregeld aan en gaat het motormanagement in een soort noodstand. Dit betekent dat de motor minder soepel draait en meer verbruikt. Bij de dealer kan de motor aan een computer worden hangen, die foutcodes genereert. Tot dusver is het gelukkig beperkt gebleven tot het vervangen van een sensor, maar helaas zijn alle onderdelen verschrikkelijk duur.

PROBLEMEN

- Transmissie gereviseerd
- Startmotor gereviseerd
- Air-flow sensor vervangen

6,5
  • Betrouwbaarheid
  • Prestaties
  • Comfort
  • Kosten
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.