Ford Thunderbird (1979)

autoreview

Ford Thunderbird (1979)
Ford Thunderbird (1979)Ford Thunderbird (1979)Ford Thunderbird (1979)Ford Thunderbird (1979)Ford Thunderbird (1979)

Signalement

Versnellingen3, Automaat
Bouwjaar1979
Jaar van aanschaf1997
KM-stand laatst154.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Een blijvertje

 • 154.000 km

Ooit in 1997 aangeschaft en nog steeds in bezit. Door de veranderende oldtimer regeling eind 2014 geschorst en opgeslagen. Sinds april is het weer officieel een oldtimer en heb ik de auto uit schorsing gehaald. De stilstand had de auto geen goed gedaan: de auto heeft 2 maanden bij de garage gestaan om alles te vervangen/op te knappen en gangbaar te maken. Maar nu rijdt de auto weer fantastisch.
De auto rijdt alleen op LPG, dus wel goed in gaten houden of er nog wat in de tank zit. Met een tank van 60 liter en een verbruik rond de 1 op 2,5 staat je vaak bij de pomp!

De auto is ooit voorzien van een 460CID blok (dat is een 7,5 liter V8) en een RVS uitlaat die op maat gemaakt is en van voor tot achter geheel gescheiden is. Dit geeft een nog mooier geluid dan origineel.

Rijden is natuurlijk een beetje anders dan met een moderne auto; de wegligging is gewoon slecht en 130 is geen pretje (doe ik dus ook niet). Beetje cruisen op 80km wegen is wel een feest.

Verder is de auto vooral onpraktisch: als je ergens tussen past kunnen de deuren meestal niet open. Kofferbak is minimaal en instappen naar achteren kan alleen als je lenig bent (gelukkig kun je met 3 voorin). Maar bekijks heb je wel. Meeste mensen denken dat het een Lincoln is, maar dat is het dus niet. Auto staat nu weer lekker binnen te wachten op een mooie zonnige dag.

2,5
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  1
 • Comfort
  4
 • Kosten
  1
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (5)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens