Ford Mustang (2019)
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Ultieme Mustang
Na een 2016 Ecoboost, een 2016 5.0 V8 California special en een 2018 5.0 V8 Bullitt nu de overstap gemaakt naar een 2019 Shelby GT350.
De 3 andere Mustangs die ik heb gehad waren snelle GT's maar de Shelby is een heel ander beestje.
Of liever beest!
Dit is een raceauto voor de openbare weg!
De GT350 heeft een 5.2 liter Voodoo V8 met een flat plain crank waardoor het koppel van ruim 582nm echt los komt bij 4000 tpm en doortrekt tot 8250 tpm waarbij hij een geluid produceert wat door merg en been gaat.
En met 526pk maak je hele grote stappen.
Het is niet mijn daily driver en daar is hij ook niet echt geschikt voor.
Ten eerste omdat hij behoorlijk heftig is en ten tweede omdat het verbruik rond de 1 op 5 ligt.
Verwacht van het interieur geen geweldige materialen en superstrakke afwerking.
Shelby bouwt een geweldige aandrijflijn en de rest is bijzaak.
Het is niet zo dat het kraakt en piept maar er zijn veel harde kunststoffen gebruikt en het doet niet erg hoogwaardig aan hoewel mijn ervaring met Mustangs is dat het wel netjes blijft.
Deze auto rijd ik puur als hobby en in de winter staat hij in een verwarmde garage.
Bovendien is dit een gevaarlijke auto bij een glad en nat wegdek en omdat hij je contant uitdaagt laat ik hem dan staan.
bijna 2 jaar verder
Na bijna 2 jaar een kleine update.
Na drie andere Mustangs heb ik nu toch mijn "goat" te pakken en deze gaat nooit meer weg.
Het geluid, de wegligging, de acceleratie, de geweldige handbak en de fantastische motor maakt deze auto tot iets zeer speciaals.
Deze motor wordt niet meer gebouwd en is slechts 5 jaar in productie geweest wat hem zeer uniek en bijzonder maakt.
Ik zorg dat hij in prachtige staat blijft, zijn onderhoudt krijgt en elk jaar verse olie en dan hoop ik nog vele jaren van hem te mogen genieten.
Wat betreft onderhoudt en storingen is er niets bijzonders te melden.