Ford Mondeo Wagon 2.5 V6 24V Ghia Executive (2005)
Uitvoering | Mondeo Wagon 2.5 V6 24V Ghia Executive |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
43523 Km verder met een Mondeo v6
Op 27 maart 2009 ben ik voor de Mondeo gaan kijken bij Cosmo Auto in Doetinchem. Ik was al een geruime tijd opzoek naar een waardig aflosser voor mijn Ford Scorpio 2.3i Platinum van 1996. Na enig speurwerk op internet kwam ik deze Mondeo tegen. Na een korte proefrit was het voor mij wel duidelijk, dit ging hem worden. De auto reed heerlijk soepel en de automaat schakelde boterzacht. De uitrusting was ook dik in orde, want deze Mondeo is werkelijk waar fully loaded! Na flink over de prijs onderhandeld te hebben heb ik de auto uiteindelijk zonder garantie gekocht. Ik wist dat Mondeo's uiterst betrouwbare auto's zijn, en was er dan ook van overtuigd dat er in een jaar tijd weinig aan zou kunnen mankeren. Ik heb bij de dealer afgesproken de auto een week later op te halen en zodoende kon ik mij op 4 april de trotse nieuwe eigenaar van een Ford Mondeo 2.5 V6 automaat noemen. Voor wat betreft de betrouwbaarheid had ik gelijk, de Mondeo heeft in de tijd dat ik hem heb zijn normale beurten gehad en een paar kleine bijzonderheden. Een kapot wiellager (bij ongeveer 61500 KM) en de accu heeft het vorige maand (dec. 2010) begeven. Verder heeft de auto bij de vorige onderhoudsbeurt nieuwe remblokken achter gehad, en bij de aanstaande onderhoudsbeurt (93000 Km) zullen de voorremblokken aan de beurt zijn. Dingen waar je wel aan moet denken bij de aanschaf van een V6 zijn:
- Het verbruikt iets meer brandstof
- Het onderhoud is duurder (meer olie, meer bougies), maar niet schrikbarend duur
- Je krijgt inruil voor de bovenstaande puntjes wel een beest van een auto.
De auto is mede door zijn 6 cilinder benzinemotor aardig snel. Niet dat het een sportwagen is, de motor levert 170 PK en dat is best prettig voor een auto van 1550 Kilo. Als ik terug kijk op de afgelopen kilometers, dan kan ik met een gerust hart zeggen dat de Mondeo een uiterst betrouwbare auto is die je uiterst comfortabel van A naar B brengt. Vanzelf sprekend gaat de auto nog lang niet weg, hij bevalt mij nog veelste goed!

Ford Mondeo Wagon 2.3-16V Titanium Automaat Airco Navigatie Trekhaak Cruise control Inruil Mogelijk!
- 2007

Ford Mondeo 2.0-16V Futura, climatronic, cruisecontrol, navigatie, trekhaak, pdc.
- 2005

Ford Mondeo 1.8-16V Platinum, climatronic, cruisecontrol, navigatie, pdc, trekhaak.
- 2005