Ford Mondeo Wagon 2.0i Ghia (2000)
| Uitvoering | Mondeo Wagon 2.0i Ghia |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2000 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 183.000 km |
| KM-stand laatst | 173.000 km |
Voor deze auto hadden we het eerste model opel astra 1.6, station.
Na 180.000km was het tijd voor een nieuwe ruime auto. Het liefst een maatje grooter.
We zijn wezen kijken, naar vw passat, mooie degelijke auto maar waren vrij kaal uitgerust. Toen gingen we kijken bij de Ford mondeo, hier kwamen we al snel terecht bij een Ghia model, goedkoper dan de kaal uitgeruste passat en veel meer luxe.
Alles erop en eraan. Leren bekleding bevalt erg goed. En de 6 cd wisselaar onder de bijrijdersstoel, locatie minderhandig maarja je kan niet alles hebben.
We wilden graag een grote ruime auto vanwege de vakantie, met de 3 kinderen naar zuid-frankrijk en zonder aanhanger. Auto voldoet hier prima aan. Kleren voor 5 personen, 6persoonstent. Gasstel koelbox enz gaat er allemaal in, de slaapspullen gaan in de dakkofer. Het enige onhandige is de schuin aflopende daklijn, hierdoor houd je ruimte over in de kofferbak die je niet kunt gebruiken. Ook de 2.0liter motor voldoet prima, onderin de toeren doet ie weinig maar vanaf de 4.000tpm trekt hij lekker door.
Op snelweg naar zuid-frankrijk, volgeladen met bagage enzovoort. Rijdt ie met gemak 160, alleen wordt de auto zelf wat onrustiger.
Topsnelheid nog niet ondekt, maar 200 moet haalbaar zijn.
Auto gekocht in 2004 met 113.000 op de klok. Zijn nu een goede 5 jaar verder. En zijn 60.000km verder. Nog geen grootschalig onderhoud gehad. Krijgt gewoon elk jaar ze beurt. Komt zonder problemen door apk heen.
Kleine problemen:
Centrale deurvergrendeling houd te wensen over.
Met de afstandsbediening open je alle deuren. Maar met de losse sleutel open je maar 1 deur tegelijk. En als we in zuid-frankrijk zijn doen ze het wel allemaal in 1keer..
Naar garage geweest maar die zegt: er gaat een hoop tijd inzitten moeten alle elektronica nakijken. Dus we laten het maar zo.
Andere punt is dat de soms een raar geluid maakt bij het rechter achterwiel. Het lijkt alsof er iets aanloopt. Het is alleen als je een bocht links maakt. Zijn al bij de garage geweest en die zegt: alles hangt vrij achter..
In de zomer moet ie weer voor de apk.
Update 19/01/10:
Vandaag reed ik op een lege snelweg. 195kmh gereden, zat nog meer in. Maar je hebt ook rekening te houden met je medeweggebruikers. Ik denk dat 210 op teller moet lukken. Bij de 170 begon het dasboard wat te trillen.
Ik denk dat het kwestie is van banden uitlijnen?
Update 29/10/10
Van de week bij de garage geweest voor grote beurt en apk.
Niks aan de hand, probleemloos door de apk gekomen.