Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi 130pk Collection (2002)
| Uitvoering | Mondeo Wagon 2.0 TDCi 130pk Collection |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand bij aanschaf | 9 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Een echte rijders auto! Zo zou ik de mondeo willen omschrijven. Een wegligging die in deze klasse haast niet te evenaren valt, en een motor die bijzonder veel pit heeft. Als je er tussensprintjes mee moet doen, lach je werkelijk iedereen uit! Inhalen is werkelijk een fluitje van een cent, even gas aantikken en je schiet er werkelijk vandoor. Het lijkt dan ook of je met een lekkere dikke V6 te maken heb. Verder stuurt de auto heerlijk, en heeft een heerlijke bekrachtiging die lekker direct aanvoelt. Qua comfort kan ik kort zijn. Echt prima, en zaken die het bestuurder veraangenamen zijn ook allemaal aanwezig, zoals climate control, cruise control, voorruitverwarming, navigatie systeem met cd wisselaar, alles elektrich bediend enz enz. Ik heb nog xenon laten monteren en ESP, en dat bevalt me prima! Echt het is een buitengewoon goede en fijne auto, die haast doet denken aan BMW klasse!! Ik heb verschillende proefritten met andere auto"s gemaakt zoals de Primera, Passat, en Vectra, maar geen van allen kunnen ze tippen aan het geen wat de Mondeo kan bieden. Op alle punten troeft hij ze af! Al met al een echte aanrader dus!!
Een paar kleine zaken die waarschijnlijk in de fabriek niet helemaal goed zijn gegaan.
Airco systeem was niet voldoende afgeperst tijdens aflevering waardoor er soms beslagen ruiten optraden. Is meteen door de dealer verholpen. 1 van mijn xenon lampen weigerde soms aan te gaan, is ook meteen door de dealer verholpen. Verder helemaal probleemloos.