Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi 130pk Collection (2002)
| Uitvoering | Mondeo Wagon 2.0 TDCi 130pk Collection |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand bij aanschaf | 14 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Nederland is te klein voor deze auto!
Elke dag baal ik nog steeds wanneer ik op mijn werk aankom, want dan is de rit afgelopen. De auto ligt als een blok op de weg en bochten nemen is een feest in de Mondeo. Om over de motor nog maar te zwijgen: wat een trekkracht en souplesse! De motor loopt en reageert op gasgeven als een dikke V6 benzinemotor. Dieselgeluiden zijn waarneembaar, maar op een zeer acceptabel niveau. Gemiddeld verbruik tot nu toe is 5,8 liter per 100km.
Ik heb ook een kleine 5000km in een 115pk Mondeo 2.0 TDDi gereden, maar de TDCi motor is zijn extra investering meer dan waard. De 115pk TDDi vind ik in vergelijking een afrader, die ook vervangen gaat worden door een 115pk TDCi naar ik vernomen heb.
Ook qua uitrusting kom je in de Collection uitvoering niets te kort: o.a. board computer, cruise control, climate control met voorruitverwarming, navigatiesysteem prachtig geïntegreerd met de radio/CD speler + wisselaar, enz. Hij is ook ruimer dan het vorige model, met name achterin is er meer beenruimte. Over de bagageruimte kan ik kort zijn. Om in Rolls-Royce termen te spreken: ruim voldoende. De zit achter het stuur is perfect en de stoelen geven ook voldoende zijsteun. Beurten om de 20000km. De (standaard) brede banden (205) staan de auto goed.
Kortom: tot nu toe alleen nog maar pluspunten, minpunten heb ik nog niet. Een absolute aanrader!
De wielen zijn gebalanceerd omdat de auto enigszins trilde. Het ’probleem’ is nu opgelost. De banden zijn van Pirelli (P6000), bij vervanging komt er Michelin onder.