Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi 115pk Centennial (2003)
| Uitvoering | Mondeo Wagon 2.0 TDCi 115pk Centennial |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand bij aanschaf | 12 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Een enorme verbetering, vooral qua luxe ten opzichte van mijn vorige auto (opel Astra).
Soepel rijdend, een vrij vlotte diesel (115 PK) en veel ruimte, zowel voor als achterin.
Vooral de enorme en onbelemmerde bagageruimte was een belangrijke reden voor mijn aanschaf.
De handbediende- en automatische airco werkt snel en voortreffelijk en ook de elektrische voorruitverwarming is een uitstekende accessoire.
De bestuurdersstoel is voorzien van een lendensteun, maar deze had wat mij betreft in de verste stand nog wat steviger steun mogen bieden.
Het (diesel)-verbruik is ver beneden de door de fabriek vermelde opgave. 5.7 per 100 km.
Een zeer aangename verrassing dus.
Kortom, tot op dit moment (na 4 maanden, dik tevreden).
Mijn allereerste contact met de importeur was verre van klantvriendelijk, terwijl ik slechts wat voorinformatie wenste over een accessoire.
De jongedame waarmee ik contact kreeg moest m.i. haar eerste les in klantvriendelijkheid nog krijgen.
De Ford-dealer (in Elst) heeft echter mijn vertrouwen kunnen winnen en ik ben daarom toch tot aanschaf van de Mondeo overgegaan.
Gelukkig verder nog geen enkel probleem gehad, behalve een keer wat olie bijvullen. Binnenkort voor zijn eerste onderhoudsbeurt (20.000 km) naar de garage.