Ford Mondeo Wagon 2.0 16V Platinum (2005)

| Uitvoering | Mondeo Wagon 2.0 16V Platinum |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2005 |
| Jaar van aanschaf | 2005 |
| KM-stand laatst | 144.000 km |
Afscheid met spijt
Na eerder met veel plezier een Ford Mondeo Wagon 1.8 125 pk Collection te hebben gehad heb ik deze ingeruild voor deze Mondeo met grotere motor en ook (uitloopmodel) alle opties die maar denkbaar zijn. Ik rij inmiddels 4 jaar met deze auto en ook deze Mondeo verdient weer een pluim. Er zijn eigenlijk geen klachten te noteren. Gewoon iedere keer zijn beurten gehad en verder gewoon rijden. Je merkt daarbij dat je met een grote auto op pad bent. Het weggedrag is conform Ford -standaard, zeer goed. Je hebt direct contact met de weg, het sturen gaat voldoende scherp. Het is echter geen kart, en zelfs metde 17 inch velgen is het comfortabel te noemen. VEEL ruimte op de achterbank en NOG VEEL MEER ruimte als je de boel naar beneden klapt. Hele bankstellen en 2-persoonsbedden zijn er de afgelopen jaren in verdwenen. Ondanks de aanwezigheid van de volledige optielijst van Ford heb ik nagenoeg geen problemen ondervonden met het kapot gaan van accessoires. Een puntje van kritiek kan zijn dat het zwart-wit pijltjes navi-systeem in geen verhouding staat met wat er tegenwoordig op de markt is. Ik heb zelfs besloten een ander tegen de ruit te plakken omdat ie gewoon niet meer van deze tijd is.
In januari staat de 3e Mondeo klaar, nu van het 'nieuwe' model. Zelfde motor, die weliswaar niet zo mooi presteert als de nieuwe benzinemotoren van andere merken, maar toch nog wel acceptabel is. Degene die deze Mondeo van mij overneemt, mag zich gelukkig prijzen. Ik neem in ieder geval met weemoed afscheid.