Ford Mondeo Wagon 2.0 16V Collection (2002)
Uitvoering | Mondeo Wagon 2.0 16V Collection |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Een prachtige grote reisauto. Ruimte en complete uitrusting zijn de belangrijkste criteria geweest, waarop de beslissing genomen is.
Vooral de fantastische zetels (elektrisch verstelbaar), de goede plek achter het stuur, met goede armondersteuning links en rechts, maken het reizen een genot. Zelfs slapen in de grote bak (± 2 mtr. lang) is een optie.
Ik had van de 145 pk wat meer trekkracht onderin verwacht. Je moet dus goed ’doortrappen’ om ’m echt aan de gang te krijgen. Dan ik er ook power genoeg.
De auto is stil en zeer goed geveerd, zelfs uiterst comfertabel bij oneffenheden in de weg. Ook drempels leveren geen kopstoten op.
Ik heb wel moeite om de airco goed af te stellen. Het gevoel dat het bijna altijd ’wel iet wat tocht’, wordt zo te zien niet door andere fordrijders gedeeld, dus wellicht licht het aan mij(n afstelkunst).
De Ford verbruikt bij een gemiddelde rijstijl 1 ltr. op 12 km’s.
Ik heb extra parkeerhulp en een trekhaak laten monteren. Verder was de auto al ’af’ (navi, cd-wisselaar, lmv, ecc, verwarmde voorruit, etc).
Ben een zeer tevreden rijder en de volgende mondeo platinum (nog completer met leer, bluetooth, 17’, navi, etc) gaat er waarschijnlijk wel komen in januari.
Typisch productieprobleem blijkt: fels-/kitnaden van de deuren roesten: onder garantie verholpen.
Kras op de motorkap (bemerkt na thuiskomst): kostenloos verholpen.
Kunststofdeurbinnengrepen: begonnen te vervellen na enige tijd (tussen 1-2 jr): onder garantie alle vervangen.
Bij stationair lopen zit er een ’zuinig loopje’ in de motor; vaak gemeld, nooit echt verholpen (je went eraan); hierdoor ook wellicht gevoelig voor afslaan.
Achterklep sluiting: als die bij de grepen gevat (die aan de binnenkant zitten) dichtgegooid wordt, is de kans 50% dat ie niet sluit en dat je het opnieuw moet doen. Druk vervolgens (uit nijd) niet na, op de het huis van de nummerplaatverlichting, want dan zit daar een deuk in.
Navigatie vertoont na 2-3 jr. sporen van dementie.